Tgrt Haber
24 May 2021 18:14

DSÖ’den felaket senaryosu

Koronavirüs ile mücadelede salgının bitmediğini belirten DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus yine felaket senaryosu yazdı.

DSÖ’den felaket senaryosu
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus,koronavirüs,

Koronavirüs ile mücadelede Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklama ile yine felaket senaryosu yazdı.

SALGINDA BAŞA DÖNEBİLİRİZ

Ghebreyesus, mevcut onaylanmış aşıların etkinliğini “önemli ölçüde zayıflatan” hiçbir varyantın ortaya çıkmadığını açıklayarak bu durumun böyle kalacağına dair bir garanti olmadığını söyledi. Virüsün sürekli değişim gösterdiğini belirten Ghebreyesus, “Gelecekteki değişiklikler (tedavi) araçlarımızı etkisiz hale getirebilir ve bizi (salgında) başa döndürebilir. Çok net olmalıyız, salgın bitmedi. Tüm ülkelerde (virüsün) bulaşması kontrol altına alınıncaya kadar da bitmeyecek” dedi.
Tüm aşıların yüzde 75’inde fazlasının sadece 10 ülkede olduğunu söyleyen Ghebreyesus, küresel çapta krize dikkat çekti. Tüm ülkelerin nüfusunun yüzde 10'nun eylül ayına, yüzde 30'unun da yıl sonuna kadar aşılanması için Ghebreyesus, Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) aşı bağışlanmasını istedi. 

MACRON VE MERKEL'DEN SALGIN ANTLAŞMASI ÖNERİSİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Merkel de DSA'da video mesajla DSÖ'nün finansal açıdan güçlendirilmesi ve gelecekteki salgınları önlemek için yeni bir uluslararası "salgın antlaşması" yapılması fikrine destek verdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...