Tgrt Haber
10 Ocak 2022 10:00

DSÖ’den ikinci ‘Deltacron’ açıklaması! Bu kez son noktayı koydu!

Dünya'nın Omicron ile mücadelesi devam ederken Delta ile Omicron’un birleşimi olan yeni bir varyant iddiası ortalığı karıştırdı. DSÖ, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ortaya attığı iddiaya ikinci kez açıklama yaparak son noktayı koydu.

DSÖ’den ikinci ‘Deltacron’ açıklaması! Bu kez son noktayı koydu!
Deltacron,Omicron,Delta

Dünya Omicron ile başa çıkmak için yoğun bir mücadele verirken Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Omicron ile Delta'nın birleşiminden oluşan yeni bir varyant iddiası ortaya atıldı. Kıbrıs Üniversitesi’nde biyolojik bilimler profesörü olan Leondios Kostrikis, mutasyonu 'Deltacron' olarak adlandırdı. Dünyaya korku salan ve bölgede 25 vakanın olduğu iddiasıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü ikinci kez açıklama yaparak son noktayı koydu. 

DSÖ’den ikinci ‘Deltacron’ açıklaması! Bu kez son noktayı koydu!

TRANSFORMERS FİLMİ BENZETMESİ

DSÖ'den enfeksiyon hastalıkları doktoru Krutika Kuppalli, “Deltacron gerçek değil. Muhtemelen bu durum sıralama artefaktından kaynaklanıyor. Ünlü çiftlere yaptığımız gibi bulaşıcı hastalıkların isimlerini birleştirmeyelim” şeklinde tepki vermişti. Benzer bir açıklama DSÖ uzmanı Dr. Boghuma Kabisen Titanji’den geldi. Titanji, “Şu anda mevcut olan bilgiler, Delta ve Omicron varyantlarının gerçek rekombinasyonunun aksine bir numunenin kontaminasyonuna işaret ediyor” dedi.  
Titanji, bilim insanlarına endişelenmek ve kulağa Transformers filmlerindeki kötü adam gibi gelen varyant isimler uydurmak yerine aşıların herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlanmalarını önerdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...