Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Kasım 2021 10:41

DSÖ’den korkutan ‘Kovid’ uyarısı: 500 bin kişi daha ölebilir!

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, koronavirüs salgınıyla ilgili son verileri paylaşarak kritik uyarılarda bulundu. Kluge, son vaka artışlarıyla Avrupa'nın yeniden Kovid-19'un merkez üssü haline geldiğini açıkladı.

DSÖ’den korkutan ‘Kovid’ uyarısı: 500 bin kişi daha ölebilir!
DSÖ,Covid-19,Koronavirüs

Koronavirüs salgınıyla mücadeleye devam ediliyor. Ancak tüm önlemlere rağmen virüsün yayılmasının önüne geçilemiyor. Virüsün ortaya çıktığı zamandan bu güne dek 5 milyonu aşkın kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa'nın vaka ve ölüm sayılarında yükselişle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Buna göre DSÖ, şubat ayına kadar Avrupa genelinde 500 bin kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu. Örgütün Avrupa Direktörü Hans Kluge, bunun aşı olmayanlardan kaynaklanacağını söyledi.

53 ÜLKEDEKİ DURUM ENDİŞE VERİCİ 

Dr. Kluge, bugün Avrupa ve Orta Asya'daki her ülkenin, etkisini yeniden artıran salgınla mücadele ettiğini belirterek, "53 ülkedeki mevcut durum büyük endişe ve tehlike içermektedir" diye konuştu. Geçen hafta Avrupa ve Orta Asya'da 1,8 milyon yeni vaka ve 24 bin yeni ölümün kaydedildiğini vurgulayan Dr. Kluge, bir önceki haftaya kıyasla vakalarda yüzde 6, ölümlerde ise yüzde 12 artışın görüldüğünü kaydetti. 

DSÖ’den korkutan ‘Kovid’ uyarısı: 500 bin kişi daha ölebilir!

TÜM DÜNYA İÇİN GEÇERLİ 

Bu iki bölgedeki vakaların dünyadaki rakamların yüzde 59'unu, ölümlerin ise yüzde 48'ini oluşturduğunu kaydeden Kluge, "Kovid-19'daki artışlara karşı mücadele yöntemimizi değiştirmeliyiz" uyarısında bulundu. Orta Asya'daki bazı eski Sovyet ülkelerini de içeren DSÖ'nün Avrupa bölgesinde bugüne kadar 1,4 milyon Covid-19 ölümü kayıtlara geçmişti. DSÖ'den Maria Van Kerkhove son dört haftada, çok sayıda aşının mevcut olmasına rağmen kıtadaki vakaların yüzde 55 arttığını söyledi. DSÖ'den Mike Ryan da Avrupa'da yaşananların tüm dünya için bir uyarı olduğunu ekledi. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...