Tgrt Haber
27 Kasım 2021 09:55

DTÖ’de Nu varyantı alarmı! Konferanslar iptal edildi

Nu varyantı dünyayı alarma geçirmiş durumda. Dünya Ticaret Örgütü, Cenevre'de yapılacak Bakanlar Konferansı'nın Covid-19'un yeni mutasyonu nedeniyle ertelendiğini bildirdi.

DTÖ’de Nu varyantı alarmı! Konferanslar iptal edildi
Nu varyantı

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ)'nün salı günü İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılacak Bakanlar Konferansı, korona virüs engeline takıldı. Örgüt, son 4 yıldır bünyesinde gerçekleştirilecek en kapsamlı toplantı olması beklenen etkinliğin, Güney Afrika'da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Nu olarak adlandırılan Covid-19'un yeni mutasyonu nedeniyle ertelenmesine karar verdi. Erteleme kararına gerekçe olarak İsviçre ve diğer birçok Avrupa ülkesinin Nu mutasyonunun ortaya çıkmasının ardından gelen yeni seyahat kısıtlamaları gösterildi. Söz konusu kısıtlamaların delegelerin toplantıya katılımını zorlaştırdığı öğrenilirken üye ülkelerin erteleme kararını desteklediği belirtildi.

KRİTİK GÜNDEM

DTÖ'nün Cenevre'deki konferansında denizlerde aşırı avlanmayı önlemenin önemli bir yolu olarak görülen balıkçılık sübvansiyonları, Covid-19 aşısı ve ilaçları konusundaki patent ile fikri mülkiyet hakları gibi dünya kamuoyunu yakından ilgilendiren konuların ele alınacaktı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...