Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2018 23:13

'Dubai Havalimanı'na İHA saldırısı' iddiası

Husiler'in silahlı bir İHA ile Dubai Uluslararası Havalimanı'na saldırı düzenlediği öne sürüldü. Abu Dabi yönetimi saldırı iddiasını yalanlarken, Yemen'de hükûmet ve Suudi-BAE koalisyonuna karşı savaşan askerî kaynaklar saldırıların süreceğini ifade etti. Öte yandan Suudi güçlerin Yemen'deki Sana Havalimanı'na bombaladığı bildirildi.

'Dubai Havalimanı'na İHA saldırısı' iddiası
husiler,,bae,,yemen,

Tasnim Haber Ajansı'nın Yemenli kaynaklara dayandırdığı haberinde Husiler'in kontrolündeki askerî güçlere bağlı bir insansız hava aracı (İHA)'nın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'deki Dubai Uluslarası Havalimanı'na saldırı düzenlediğini duyurdu.

Haberde saldırının BAE'ye Yemen'deki faaliyetlerine karşılık misilleme olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Yemenli kaynakların iddiasına göre saldırıda havalimanında hasar oluştu ve uçuşlarda aksama yaşandı.

HUSİLER'DEN BAE'YE TEHDİT

İddiaya ilişkin değerlendirmede bulunan Husiler'in kontrolündeki askerî güçlerin sözcüsü Şeref Lokman, "Söz konusu saldırı ile birlikte güçlerimiz BAE'yi kolaylıkla hedef alabildiğini göstermiştir" dedi.

Sözcü ayrıca BAE'deki yabancı yatırımların da hedefte olduğunu kaydetti.

BAE İDDİALARI YALANLADI

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Abu Dabi yönetimi ise saldırı iddialarını yalanladı ve uçuşların olağan şekilde devam ettiğini vurguladı.

SANAA HAVALİMANI BOMBALANDI

Öte yandan Yemen kaynaklı el-Mesire Haber Ajansı, Suudi savaş uçaklarının Sanaa Uluslararası Havalimanı'nı ve Sanaa'nın kuzeyinde bulunan Daylami hava üssüne saldırı düzenlediğini duyurdu. 

Saldırılarda havalimanı ve üssün ağır hasar gördüğü bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...