Tgrt Haber
13 Haziran 2022 10:49 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:03

Düğün konvoyuna pusu kurdular! 29 kişiyi kaçırdılar

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde silahlı saldırganlar, düğünden dönen konvoyu hedef aldılar. Konvoya pusu kuran saldırganlar, 29 kişiyi kaçırdılar.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Düğün konvoyuna pusu kurdular! 29 kişiyi kaçırdılar
nijerya,düğün

Nijerya'nın kuzeybatısında bulunan Zamfara eyaletinde düğünden dönen konvoya silahlı saldırganlar pusu kurdu. Polis yaptığı açıklamada, saldırganların konvoydaki en az 29 kişiyi rehin aldığını belirtti.

Saldırıdan kurtulan bir kişi, saldırganların yola barikat kurarak araçları pusuya düşürdüklerini, konvoyun durmasından ardından ateş açıldığını söyledi. Konvoyda çok fazla kişi olduğunu belirten gördü tanığı, birçok kişinin yaralı halde koşarak kaçmayı başardıklarını anlattı. 

Düğün konvoyuna pusu kurdular! 29 kişiyi kaçırdılar

Polis, kaçırılanlar için arama başlatıldığını söylerken Nijerya hükümet yetkilileri, silahlı çeteler tarafından gerçekleştirilen saldırılar ve fidye olaylarına karşı yeterli önlem alınmadığı gerekçesiyle halk tarafından eleştirilerin hedefi oldu.

İLK 3 AYDA 3 BİN 500 KİŞİ ÖLDÜ

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari dün yaptığı açıklamada, ülke genelinde farklı silahlı gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırıların arttığını ifade ederek, hükümetinin sorunu çözmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Nijerya’da 2022 yılının ilk üç ayında gerçekleştirilen saldırılarda en az 3 bin 500 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise rehin alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...