Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 19:23

Bangladeş'te düğünde yıldırım düştü: 16 ölü

Bangladeş'te düğün esnasında alandaki kalabalığın üstüne art arda yıldırım düştü. Korkunç olay sonucunda 16 kişi yaşamını yitirirken damat da yaralandı.

Bangladeş'te düğünde yıldırım düştü: 16 ölü
bangladeş,yıldırım,düğün

Asya ülkesi Bangladeş'te feci bir olay meydana geldi.

Ülkenin Chapainawabganj bölgesinde yer alan Shibganj’da düzenlenen düğüne yıldırım felaketi damga vurdu. Düğüne katılan davetlilerin üzerine peş peşe yıldırım düştü. 16 kişinin can verdiği korkunç olayda damadın yaralandığı, gelinin ise o sırada düğünde olmadığı öğrenildi.

ORMANSIZLIK CAN KAYNI SAYISINI ARTIRDI

Resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre, Bangladeş'te 2016 yılında yıldırım düşmesi nedenyile 200'ü aşkın kişi yaşamını yitirdi. Geçen mayıs ayında ise bir günde 82 kişi yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Yıldırım kaynaklı ölümlerin hepsinin kaydı tutulmazken, bağımsız bir izleme kurumunun verilerine göre can kaybı sayısı 349'a çıktı. 

Uzmanlar, Bangladeş'te iklim değişikliğinin etkisini azaltmak ve yıldırım düşmesi kaynaklı can kayıplarını düşürmek için yüz binlerce palmiye ağacı dikildiğini ancak ormansızlaşmadan ötürü ölü sayısının arttığı belirtiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...