Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2014 11:57

Duhok ve Zaho civarında 2 bin 500-3 bin TIR bekliyor

UND Başkan Yardımcısı Bilen, 'Duhok ve Zaho civarında 2 bin 500-3 bin TIR'ımız bekliyor' dedi.

Duhok ve Zaho civarında 2 bin 500-3 bin TIR bekliyor
Duhok, Zaho, UND başkan yardımcısı,

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Bilen, Irak'a mal taşıyan 2 bin 500-3 bin Türk tırının, çatışmalar nedeniyle Duhok ve Zaho'da beklediğini bildirdi. Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nakliyeciler olarak Irak'ta yaşanan gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini belirtti.
Irak'a Türkiye'den mal taşıyan tırların bölgede can güvenliğinin olmaması nedeniyle ülkenin kuzeyinde beklediğini ifade eden Bilen, şöyle devam etti: "Tırlar Bağdat'a gidecekti. Musul ve Tikrit'te sıkıntı var. Şu an Duhok ve Zaho civarında  2 bin 500-3 bin tırımız bekliyor. Bunlar arasında sadece benim şirketimin Bağdat'a gitmesi gereken 80 tırı var. Tırlarda bozulabilecek nitelikte mallar da yüklü. Almanya'dan sonra en fazla ihracat yaptığımız ülke Irak'tı. Böyle devam ederse ihracatımız olumsuz etkilenecektir." Bilen, Irak'ın Musul kentinde rehin alınan tır şoförleri arasında Kayseri ve çevresindeki illerden kimsenin bulunmadığını sözlerine ekledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...