Tgrt Haber
26 Nisan 2019 06:04

Dündar’a ödül, gazetecilere soruşturma

MİT tırları haberi ile Türkiye’nin güvenlik sırlarını açığa çıkaran firari Can Dündar’a ödül veren Fransa, üç gazeteci hakkında “ulusal güvenlik sırlarını” ifşa etmek’ suçundan soruşturma açtı.

Dündar’a ödül, gazetecilere soruşturma
macron,fransa,can dündar,vatan haini

Türkiye’ye basın özgürlüğü dersi vermeye kalkışan Avrupa ülkeleri söz konusu kendileri olunca farklı tutum sergiliyor. Batı’nın Türkiye’ye karşı uyguladığı çifte standardın son örneği ise Fransa’da yaşandı. Fransa Savunma Bakanlığı, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emîrliklerine satılan silahların, Yemen’deki katliamlarda kullandığını haber yapan üç gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakanlık haberi “millî güvenlik sırlarını açığa çıkarmak” olarak değerlendirdi. Savcılık ise Bakanlığın isteği üzerine üç gazeteciyi ifadelerine başvurmak üzere davet etti. Ülkedeki basın kuruluşları ayağa kalkarak ortak açıklama yaptı. “Bu soruşturma basın özgürlüğüne saldırıdır” ifadesine yer verilen açıklamada, gazetecilerin ifadeye çağrılmasına tepki gösterilerek bu kişilerin mesleğini yaptıkları bildirildi. Bu olayla Fransa’nın ikiyüzlü tutumu bir defa daha ortaya çıktı. Aynı Fransa, MİT tırları olayını haberleştirerek Türkiye’nin millî güvenliğini tehlikeye atan FETÖ tetikçisi Cumhuriyet gazetesinin eski yayın yönetmeni Can Dündar’a ödül vermişti. Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da casusluktan aranan Dündar’ı Elysee Sarayı’nda kabul etmişti. Söz konusu kendileri olunca farklı tutum sergileyen Fransa, yaşanan bu olayla Türkiye düşmanlığını bir defa daha gözler önüne serdi. Basın özgürlüğü konusunda atıp tutan Macron, geçtiğimiz yıl mayıs ayında da iki Rus gazeteciyi taraflı haber yapmakla suçlayarak sarayından kovmuş, bir daha giriş yapmalarını yasaklamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...