Tgrt Haber
30 May 2014 15:33

Dünya devinden binlerce çalışana kötü haber

Alman Siemens küçülme planları doğrultusunda, 11.600 iş pozisyonunun kapatılacağını, bu pozisyonlarda görev yapanların çoğunun işten çıkarılacağını açıkladı

Dünya devinden binlerce çalışana kötü haber
ABD,CEO,Avrupa,Siemens

Avrupa'nın en büyük mühendislik şirketi Siemens AG, masraflarda yapılacak yaklaşık 1 milyar euroluk (1.34 milyar dolar) kesinti bağlamında, 11,600 iş pozisyonunun kapatılacağını açıkladı. CEO Joe Kaeser dün analist ve yatırımcılara yaptığı açıklamada, gerçekleştirilecek küçülmenin iş gücünün yaklaşık yüzde 3'üne denk geleceğini ve 7,600 kişinin şirketin daha az bölmeli bir yapıya kavuşma amacı doğrultusunda işten çıkarılacağını belirtti. Diğer 4 bin kişiyle ise, şirketin bölgesel operasyonlarının sadeleştirilmesi amacıyla yollar ayrılacak. Bazı çalışanların ise başka görevlere atanması planlanıyor. Kaeser, "Çalışanların önemli bir kısmı koordinasyon ve analiz işlerinde çalışıyor. Bunların yüzde 20'sinin başka alanlara kaydırılabileceğini düşünüyoruz. Bu işler artık yapılmayacağı için, çalışanlar da sistem dışına çıkartılabilir" şeklinde konuştu.
Kaeser'in Münih merkezli Siemens'te yapacağı işten çıkartmalar Alman sendikaların öfkesini çekebilir. Zira Kaeser bu ay Fransız hükümetine, şirketin Alstom SA'nın enerji varlıklarını satın alması halinde, buradaki çalışanların işlerini 3 yıl süreyle garanti altına alacağı sözü verdi.  
Fransız güç nakil şebekesi Alstom konusunda Siemens'in ABD'li rakibi General Electric Co. ise şirket için 17 milyar dolarlık teklif vermekle birlikte, hükümete ülkede bin kişilik yeni istihdam oluşturma sözü de vermişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...