Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2015 04:03

Dünya kahraman Türkleri konuşuyor

Nepal’i yıkan 7.8’lik depreme Türk ekipleri damga vurdu. Nepal polisi de enkazdan ses duyanları Türklere yönlendiriyor.

Dünya kahraman Türkleri konuşuyor
nepal, deprem, arama kurtarma,afad,gea,

Deprem haberini alır almaz yardıma koşan Türk arama ve kurtarma ekipleri başarılara imza atmaya devam ediyor. Kurtarma çalışmalarına damga vuran Türk ekipleri şu ana kadar canlı çıkarılan beş depremzededen üçünü kurtardı. Önceki gün GEA ve AFAD’ın enkazdan iki kişiyi canlı kurtarmasının ardından, Katmandu’da çalışan GEA ekibi enkazdan bir kişiyi daha canlı çıkardı.

TAM 62 SAAT SONRA...

Dün çalışmalarını Gongabu Balaju Bus Park bölgesinde yoğunlaştıran GEA Arama Kurtarma Ekibi çöken binaların enkazından arama faaliyetinde bulundu. Bölgedeki 3 binada gerçekleştirilen aramalar sonunda ses alınan enkazda yerel saat ile saat 13.00’te canlı bir kazazedeye ulaşıldı. GEA Ekibi, Çin Arama Kurtarma ekibi CISAR ile koordineli olarak yürütülen 13 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda gece saat 02.00’da yani depremden 62 saat sonra, 21 yaşındaki John Keisi’yi canlı olarak enkazdan çıkardı.

Nepal’de ulaşılan yetkililer, Türk ekiplerine gösterilen güveni şöyle anlatıyor:

''Katmandu’da enkazlardan ses geldiğini belirten halk doğruca polis karakollarına gidiyor. Karakoldaki Nepal polisleri ise gelenlerin çoğuna kurtarma için ‘Hemen Türk ekiplerine gidin’ diyor.''

5 KİŞİ KURTARILDI

Şimdiye kadar dünya medyasına enkazlardan 5 kişinin canlı kurtarıldığı yansıdı. Bunlardan üçünü Türk ekipleri kurtarırken Çin ekibi SICAR 1 kişiyi,Hindistan ekibi NDRF ise depremden 50 saat sonra Nepalli bir kadını canlı olarak enkazdan çıkardı. Türk ekipleri Nepal’e yakın olduğu için deprem bölgesine ilk giden Çin ve Hindistan ekiplerinin ardından ulaştı.

Türk ekiplerinin başarısı dünya basınına da konu oldu. Ünlü İngiliz televizyonu BBC, Rus televizyonu RT, Amerika’nın Sesi, The Telegraph gazeteleri GEA’nın ilk kurtarma operasyonunun video görüntülerini yayınlayarak Türk ekiplerini övdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...