Tgrt Haber
21 Temmuz 2015 11:30

Dünya liderlerinden Suruç saldırısına kınama

Dünya liderleri, Gaziantep’in Suruç ilçesinde gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınadı.

Dünya liderlerinden Suruç saldırısına kınama
dünya liderleri, suruç saldırısı,

Gaziantep’in Suruç ilçesinde gerçekleştirilen saldırıya dünya liderlerinden de kınama geldi. Sözcüsü Farhan Haq aracılığıyla açıklama yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon saldırıyı kınayarak, “Hiçbir gerekçe sivillerin hedef alınmasını meşru gösteremez” dedi. Sözcü Haq, Ban Ki-moon’un saldırıda hayatını kaybedenlere, ailelerine, Türk halkına ve hükümetine en derin baş sağlığı dileyerek, yaralılara da en kısa sürede iyileşmeleri temennisinde bulundu.
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suruç’taki saldırıyı kınadığı mesajın, uluslararası topluluklara terörizme karşı daha güçlü önlemlerin alınması uyarısında bulundu. Steinmeier, açıklamasında, “Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Suruç’taki saldırı, teröre karşı mücadelemizde gevşeklik göstermememizi gözler önüne serdi. Türkiye, bu konuda önemli bir partner ülkedir” dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise yayınladığı mesajında Suruç’taki saldırıyı açıkça kınayarak, “Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralılara en kalbi duygularımı ifade ediyorum” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise saldırıyı acımasız olarak nitelendirdiği açıklamasında, “Teröre karşı mücadele, tüm uluslararası toplulukların aktif bir işbirliği içinde olmasını gerektiriyor” dedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da Suruç’ta çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınadı.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırı şiddetle kınanarak, “Çok sayıda değerli hayat yok oldu. düşüncelerimiz ve dualarımız hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte” denildi. Türk halkına ve Türk hükümetine en derin sevgi ve baş sağlığı dileklerinin iletildiği açıklamada, saldırıda yaralananlara da en kısa sürede eski sağlıklarına kavuşmaları dileğinde bulunuldu.
Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada saldırının yaşam hakkını yok saydığını ve uluslararası hukukun esas prensiplerinin çiğnendiğini gösterdiği belirtildi. Açıklamada, hızlı, tarafsız ve kapsamlı bir soruşturmanın yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
BEYAZ SARAY: “TÜRK HALKI VE HÜKÜMETİYLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLDUĞUMUZU İFADE ETMEK İSTİYORUZ “
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest yayınladığı mesajında, Beyaz Saray’ın çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan acımasız saldırıyı kınadığını ifade ederek, “ Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz ve terör tehdidine karşı ortak mücadele kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz” dedi.
Kosova Başbakanı İsa Mustafa, onlarca kişinin ölümü ve 100’den fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Suruç’taki terör saldırısını kınadığı taziye mesajında, Kosova halkı ve hükümetinin Türk halkı ve hükümetinin yanında olduğunu vurgulamıştı. Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, saldırıyı kınamış, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Suruç'ta yaşanan saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı mesajı göndermişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...