Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2021 09:34

Dünya rekortmeni evinde ölü bulundu eşi kayıplara karıştı

Dünya rekortmeni, 25 yaşındaki Kenyalı atlet Agnes Tirop, evinde ölü bulundu. Tirop'un cinayet zanlısı eşi ise kayıplara karıştı.

Dünya rekortmeni evinde ölü bulundu eşi kayıplara karıştı
agnes tirop,kenya,rekortmen

Kenyalı atlet Agnes Tirop, henüz 25 yaşındayken hayatını kaybetti. Evinde ölü bulunan Tirop'un boynunda ve karnında bıçak yarası olduğu öğrenildi. Kenya polisi, dünya rekortmeninin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı, evdeki güvenlik kamerası görüntüleri ise inceleniyor. Tirop'un eşi ise kayıp, cinayet zanlısı olarak aranıyor.

Dünya rekortmeni evinde ölü bulundu eşi kayıplara karıştı

Agnes Tirop, yüksek rakımı nedeniyle atletlerin antreman için tercih ettikleri Kenya'nın Iten kasabasında yaşıyordu. BBC'nin haberine göre,  Kenya Atletizm Federasyonu, Tirop'un hayatını kaybetmesiyle ülkenin "büyük bir değerini" kaybettiğini vurguladı. Başsağlığı mesajı yayımlayan Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ise Tirop için "Kenya'nın kahramanıydı" dedi.

DÜNYA REKORU KIRMIŞTI

Agnes Tirop geçen ay Almanya'da 10 Bin Metre Yol Yarışı'nı 30 dakika 1 saniyelik derecesiyle kazanarak dünya rekoru kırmıştı. Rekoru 28 saniye farkla kırması sonrası, Tirop'u çok parlak bir kariyerin beklediği şeklinde yorumlar yapılmıştı. Tirop'un kariyerinde iki dünya üçüncülüğü ve bir olimpiyat dördüncülüğü de bulunuyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...