Tgrt Haber
29 Ağustos 2021 10:43

Dünya şampiyonunun hastalığını bir Instagram fotoğrafıyla anladı

İngiltereli, 6 kez kickbocks ve jiu-jitsu'da dünya şampiyonu olan 10 yaşındaki Ruben Dougherty'nin hastalığını bir Instagram takipçisi, tek bir fotoğrafla anladı, hayatını kurtardı.

Dünya şampiyonunun hastalığını bir Instagram fotoğrafıyla anladı
kickbocks,şampiyon,hastalık,skolyoz

İngiltere'de yaşayan Ruben Dougherty'nin annesi, dövüş sporlarını seven 10 yaşındaki oğlunun Instagram'da bir yabancıdan mesaj aldıktan sonra ciddi bir hastalığı olduğunu nasıl öğrendiğini anlattı. Dougherty, şimdiye kadar jiu-jitsu ve kickbosta 6 kez dünya şampiyonu oldu fakat hastalığını kimse bilmiyordu.

Dünya şampiyonunun hastalığını bir Instagram fotoğrafıyla anladı

Annesi Laura, hastalığı Instagram'da bir yabancıdan aldıkları mesajla öğrendiklerini, ilk başlarda mesajı ciddeye almasa da bir doktorla görüştüklerini söyledi. Instagram'da Ruben Doughtery'nin fotoğrafını gören bir kişi, annesine skolyoz olabileceğine dair bir mesaj yolladı. Anne Laura, oğlunu doktora götürdüğünde ise doktor, omurgasının büküldüğünü, yana doğru kıvrıldığını söyleyerek skolyoz teşhisi koydu.

Dünya şampiyonunun hastalığını bir Instagram fotoğrafıyla anladı

Laura, skolyoz teşhisini ilk duyduğunda bir hayli endişelendiğini şu sözlerle ifade etti: 

''Bilirsiniz, en kötü senaryo düşünülür. Oğlum yürüyemeyecek, ameliyat olacak ve bir daha asla dövüşemeyecek gibi şeyler düşündüm. Şimdiye kadar ki tüm bu sıkı çalışmayı, savaşı bırakmak zorunda kalacağı aklıma geldi. Gerçekten çok üzülmüştüm.''

Doktorlar, nasıl büyüdğünü ve omurgasının nasıl geliştiğini izlediler, omurgasının daha fazla eğilmesini önlemek için müdahalede bulundular. Şimdilik boksa devam edebilecek fakat yuvarlanma ve eğilme gibi hareketlerin olduğu jiu-jitsu'ya ara vermesi gerekecek.

Öte yandan Ruben Dougherty, dokuzuncu doğum gününde Tyson Fury'i temsil eden yönetim şirketi MTK Global'e imza atan en genç kişi olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...