Tgrt Haber
06 Kasım 2021 13:58

Dünyada bir ilk! Kovid-19 aşısı çocuklar için zorunlu hale getirildi

Dünya Koranavirüs ile mücadele etmeye devam ediyor. Orta Amerika ülkesi Kosta Rika’da yeni tip Koronavirüs aşısı çocuklar için zorunlu hale getirildi.

Dünyada bir ilk! Kovid-19 aşısı çocuklar için zorunlu hale getirildi
Kovid-19 aşısı,çocuklarda aşı

Kovid-19 aşısı ülkede zorunlu kılınan temel çocuk aşıları listesine alındı. Bunun yanı sıra hükümet, Amerikan ilaç şirketi Pfizer’dan 3,5 milyon doz aşı almak için anlaşma imzaladı. Hükümetin aldığı kararda alınan aşıların 1,5 milyon dozunun, Mart 2022’den itibaren 5 ila 11 yaşındaki çocuklar için kullanılacağı bildirilerek, kalan 2 milyon doz aşının ise yaşlı veya bağışıklığı düşük olanlara yapılacak 3. dozlar için ayrılacağı kaydedildi.

İLK ÜLKE OLDU

Bu karar ile Kosta Rika dünyada Kovid-19 aşılarını çocuklar için zorunlu hale getiren ilk ülke oldu. Dünya genelinde aşılamadaki son durumu inceleyen "Our World In Data" internet sitesinin verilerine göre, Kosta Rika’da nüfusun yüzde 54’ü virüse karşı tam olarak aşılandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...