Tgrt Haber
11 Kasım 2021 11:26

Dünyada ilk: İklim değişikliği ölüm nedeni oldu

Dünyada ilk kez bir kişinin ölüm nedeni 'iklim değişikliği' olarak kayıtlara geçti. Kanada'da geçtiğimiz yaz yaşanan rekor sıcaklıkların ardından hayatını kaybeden bir kişiye 'iklim değişikliği' teşhisi konuldu.

Dünyada ilk: İklim değişikliği ölüm nedeni oldu
iklim değişikliği,kanada,ölüm

Küresel ısınma tüm dünyanın gündemindeyken ilk kez bir kişinin ölüm nedeni 'iklim değişikliği' olarak kayıtlara geçti. Kanada'da yaşayan 70'li yaşlardaki bir kadın, ülkede görülen aşırı sıcak hava dalgasının ardından solunum güçlüğü nedeniyle hayatını kaybetti, dünyada ilk kez 'iklim değişikliği' nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmiş oldu. 

Kanada’nın Prince George adı verilen bölgesinde yer alan British Columbia hastanenin acil servisinde çalışan Dr. Kyle Merritt, hastanın ölüm nedeninin aşırı sıcaklık olduğunu, bu sebeple bu kararı aldığını bildirdi.

Kanada’daki ölüm ile ilgili konuşan hastane doktorlarından Dr. Merritt Glacier, ''Altta yatan nedene bakmıyorsak ve sadece semptomları tedavi ediyorsak, giderek daha da geride kalmaya devam edeceğiz.'' dedi. 

İklim değişikliği teşhisi koyan Dr. Kyle Merritt ise kadının astım, diyabet ve kalp yetmezliği hastası olduğunu ve kliması olmayan bir evde yaşadığını aktarırken, "Tüm sağlık sorunları kötüleşirken susuz kalmamak için gerçekten mücadele etti" diye konuştu.

Dünyada ilk: İklim değişikliği ölüm nedeni oldu

AŞIRI SICAKLAR NEDENİYLE YÜZLERCE KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Kanada’da Haziran ayında sıcaklıklar yaklaşık 50 santigrat dereceye çıkarak rekor kırarken, yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Eyaletin adli tabibi, bu ani ölümlerin 570'inin 'sıcaklıkla ilgili' olduğuna söyledi.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), iklim değişiklikleri nedeniyle yılda 150 binden fazla kişinin öldüğünü belirtmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...