Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2022 12:12 - Güncelleme : 24 May 2022 12:43

Şimdi de Slovenya! Dünyada maymun çiçeği virüsü 131 kişiye bulaştı

Orta Afrika'da 1970'lerde ilk kez görülen maymun çiçeği virüsü, Avrupa'da yayılmaya başlamasının ardından son olarak Slovenya'ya sıçradı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde 131 vaka olduğunu açıkladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Orta ve Batı Afrika'da sıklıkla rastlanan bu virüsü taşıyan hayvanlar, o bölgelerdeki tropik yağmur ormanlarında yaşıyor.
maymun çiçeği virüsü,slovenya,dünya sağlık örgütü
Orta ve Batı Afrika'da sıklıkla rastlanan bu virüsü taşıyan hayvanlar, o bölgelerdeki tropik yağmur ormanlarında yaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da ilk kez İngiltere'de yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsüyle ilgili açıklama yaptı. İlk maymun çiçeği vakasının 7 Mayıs'ta tespit edildiğini belirten DSÖ, toplam vaka sayısının 131'e yükseldiğini duyurdu. Ayrıca şüpheli 106 vaka olduğu, çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

İngiltere, İspanya, Portekiz, ABD, Kanada, İsveç, İtalya, Fransa, Belçika, Almanya, Avustralya, İsrail, İsviçre ve Fas'ta görülen maymun çiçeği virüsünün son durağı Slovenya oldu. İspanya'nın Kanarya Adaları'ndan Slovenya'ya dönen bir kişide maymun çiçeği virüsünün tespit edildiği duyuruldu. Hastalığı hafif geçiren kişinin hastaneye yatırılmadığı belirtildi.

Öte yandan dün, DSÖ tarafından yapılan açıklamada, maymun çiçeği virüsünün mutasyona uğradığına dair bir kanıt olmadığı bildirilmişti. 

İLK KARANTİNA KARARI BELÇİKA'DAN

Avrupa'da hızla yayılan maymun çiçeği virüsünün 10'un üzerinde ülkeye yayılmasının ardından ilk karantina zorunluluğu Belçika'dan geldi. 3 maymun çiçeği virüsü vakası tespit edilen Belçika'da sağlık yetkilileri, izlenecek politika için kararını verdi. Artık Belçika'da maymun çiçeği virüsüne yakalanan kişiler 21 gün karantinada kalacak.

Yüksek riskli temas dahilindeki kişilerin kendilerini izole etmesi ise istenmedi. Fakat özellikle bağışıklığı düşük kişilerden uzak durmaları tavsiye edildi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nuri24 Mayıs 2022 20:51

bu adama inanmıyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...