Tgrt Haber
11 May 2021 13:28

Dünyadan İsrail’e itidal çağrısı

İsrail polisinin, işgal altındaki doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırılarına dünyadan tepki yağdı.

Dünyadan İsrail’e itidal çağrısı
isrial,,gazze,,mescidi aksa,,saldırı,,filistin,

İsrail’in dünyanın gözünün önünde yaptığı saldırılara dünyadan tepki geldi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde yaptığı açıklamada "İsrail'in uyguladığı şiddet çok endişe verici" ifadesini kullandı.

RAMAZANDA SALDRIMAK AFFEDİLEMEZ

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, “Bir ibadethaneye herhangi bir zamanda saldırmak kınanır ancak Ramazan'da bir camiye saldırmak tamamıyla affedilemez” dedi.

AB'DEN ÇEKİNCELİ AÇIKLAMA

Avrupa Birliği ve ABD’den ise daha çekinceli açıklamalar geldi. Avrupa Birliği Doğu Kudüs'teki gelişmelerden endişe duyduklarını açıklamakla yetindi.

ABD SALDIRILARA SESSİZ

ABD Pentagon sözcüsü John Kirby, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu vurgulayarak, Gazze’den İsrail’e roket atılmasını kabul edilemez dedi. İbadet eden Filistinlilere karşı aşırı güç kullanmasına yönelik soru üzerine "İsrail'e sorulsa daha iyi olur" ifadesini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi İlhan Omer ise “İsrail'in Gazze'de sivilleri öldüren hava saldırıları bir terörizm eylemidir.” dedi

İRAN'DAN SERT TEPKİ

İran'dan da sert tepki geldi. İran Dışişleri, "Ramazanın son cumasında Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya saldırıyı ve namaz kılanların şehit etmesini şiddetle kınıyoruz" mesajı yayımladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...