Tgrt Haber
21 Haziran 2021 16:34

Dünyanın en erken doğan bebeği Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Amerika'da doğumdan 131 gün önce dünyaya gelen bebek, geçtiğimiz günlerde 1. yaşına girdi. 5 aylık doğan bebek, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı.

Dünyanın en erken doğan bebeği Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
prematüre,erken doğum,amerika

Amerika'da Richard Scott William Hutchinson adlı bebek dünyaya geldiğinde bir pounddan daha hafifti. Prematüre olarak doğan bebek 5. ayında dünyaya geldi. Doğumdan 131 gün önce dünyaya gelen bebek, bir yaşına girmesiyle ise Guiness Dünya Rekorları kitabına girdi.

Hutchinson, doğduğunda doktorlar ona hayatta kalmak için şans vermeseler de o mücadelesinde başarılı oldu. Erken doğuma ise Hutchinson'ın annesinin hamileliği esnasında tıbbi komplikasyonlar geçirmesi neden oldu. 131 gün önce doğan bebek, 330 gram olarak dünyaya geldi ve doğumunun ardından 6 ay boyunca hastanede kaldı. Hutchinson, o kadar küçüktü ki ailesi onu avuçlarının içinde tutabiliyordu. Doktorların ümitsiz sözlerine rağmen Hutchinson ve ailesi pes etmedi.

İLK DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

The Mirror'ın haberine göre, Richard'ın Minnesota'daki neonatologu Dr Stacy Kern, Guinness'e yaptığı açıklamada "Rick ve Beth bu kadar erken doğan bir bebekten ne bekleyecekleri konusunda doğum öncesi danışmanlık aldıklarında, neonatoloji ekibimiz tarafından onlara %0 hayatta kalma şansı verildi" dedi. 

Dünyanın en erken doğan bebeği Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

5 Haziran'da şanslı bebek, ailesi ve üç köpeğiyle çevrili ilk doğum gününü kutladı. Annesi, Richard'ın rekor kırması hakkında "Gerçek gibi gelmiyor" dedi.

Annesi Beth, "Buna hala şaşırıyoruz. Ama mutluyuz. Erken doğumlar hakkında farkındalık oluşturmak için hikayesini paylaşabilmemizin bir yolu" diye de sözlerine ekledi.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...