Tgrt Haber
13 Temmuz 2022 12:15 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 13:16

Akdeniz'de köpekbalığı paniği! Hem en ölümcüllerden hem de en hızlısı

Hem en ölümcüllerden biri hem de en hızlı köpekbalığı olarak bilinen Mako, İspanya kıyılarından Akdeniz'e giriş yaptı. Akdeniz'de balon balıkları ve istilacı türlerin ardından bu kez de köpekbalığı paniği yaşanıyor. 

Akdeniz'de köpekbalığı paniği! Hem en ölümcüllerden hem de en hızlısı
akdeniz,köpekbalığı,ispanya

Balon balıkları, istilacı türler derken Akdeniz'e bir de en ölümcüllerden biri olan köpekbalığı Mako giriş yaptı. Ölümcül olmasının yanı sıra dünyanın en hızlı köpekbalığı olarak da bilinen ve  4.57 metrelik boyuyla görenleri oldukça ürkütüyor. Mako'nun en çok korkulan özelliği ise saldırdığı bir insanı saniyeler içerisinde alt ederek, kemiklerini dahi ortada bırakmaması. ISAF istatistikleri, 1580 ile 2017 yılları arasında, 9 kısa saldırı ve 20 tekne saldırısından Mako'yu sorumlu tuttu.

Kısa yüzgeçli mako köpekbalıklarını içeren modern saldırıların çoğunun taciz veya köpekbalığının oltaya yakalanması nedeniyle kışkırtıldığı düşünülüyor. Ancak yine de mako, Akdeniz kıyılarına kadar gelmesi nedeniyle panik yaratıyor.

Akdeniz'de köpekbalığı paniği! Hem en ölümcüllerden hem de en hızlısı

İSPANYA'DAN AKDENİZ'E

Mako köpekbalığı son olarak Barselona kıyılarında görüldü. Balığı görenler, son derece sakin yüzdüğünü ve vücudunun bir yerinde yara izi olmadığını söyledi. Bu nedenle balığın henüz erken yaşta olduğu tahmin ediliyor. Şimdi tüm gözler, Mako'nun yeni rotasında olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...