Tgrt Haber
18 Temmuz 2021 09:59

Dünyanın en iyilerinden biriydi sıcak hava balonundan düşerek öldü

Brian Boland, Amerika'nın Vermont, Thetford'daki Post Mills Havalimanı'nda bir sıcak hava balonunda dört yolcuyu uçururken balondan düşerek hayatını kaybetti.

Dünyanın en iyilerinden biriydi sıcak hava balonundan düşerek öldü
amerika

72 yaşındaki Brian Boland, sıcak hava balonu pilotları arasında dünyanın en iyisi olarak biliniyordu. Geçtiğimiz günlerde ise balondan düşerek hayatını kaybetti. Bir uçuş sırasında sepetin altında ev yapımı teçhizata ayağı dolandıktan sonra düşerek hayatını kaybetti. Boland, o anlarda balonda 4 yolcuyla beraberdi.

Uçuşun hemen öncesinde bir yolcu henüz havalanmamışken balondan düştü yara almadan kurtuldu. Boland, yolcularıyla beraber yeniden yükseldikten sonra ayağı, koşum takımına takıldı ve belirlenemeyen bir yükseklikten aşağı düşerek hayatını kaybetti.

Dünyanın en iyilerinden biriydi sıcak hava balonundan düşerek öldüMüdahale ekipleri NBC5 News'e, Boland'ın balonunun uçuş ortasında yakıtının bittiğini ve uçaktakilerin yakıt tanklarını değiştirmeye çalışırken uçağın yere düşmesine neden olduğunu söyledi.

Dailymail'in haberine göre, Boland'ı 30 yılı aşkın bir süredir tanıyan Scott Wright, "Adam muhtemelen dünyanın en iyi balon pilotuydu. Tuhaf bir şey olmalı.''

Pilotun ölümünden sonra balondaki yolcular, New Hampshire, Piermont'ta yaklaşık 1,5 mil kuzeydeki bir ağaç korusuna takılana kadar uçmaya devam etti. Ağaca takılan balondan yara almadan kurtuldular.

Dünyanın en iyilerinden biriydi sıcak hava balonundan düşerek öldüConnecticut, Bethlehem'den balon pilotu ve Amerika Balon Federasyonu'nun eski başkanı Mick Murphy, hayatını kaybeden Boland'ı 1980'lerin ortalarından beri tanıdığını söyledi. Boland'ı, 1971'de okulunun kampüsü üzerinde uçurduğu, koleji için bir balon tasarlayan yetenekli bir sanatçı olarak tanımladı.

Sanatsallığın ötesinde, 11.000 saatten fazla balon pilotluğu deneyimine sahip olan Boland, deneysel havadan hafif balon yapımının öncüsüydü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...