Tgrt Haber
23 Haziran 2021 14:06

'Dünyanın en mutlu ülkesi' çalışanlara kapısını açtı işte aranan meslekler

Dünyanın en mutlu ülkesi olarak bilinen Finlandiya işgücü sıkıntısı yaşamaya başladı. Yabancı ülkelerden çalışanları ülkesine beklediğini duyuran Finlandiya, aranan meslek gruplarını açıkladı.

'Dünyanın en mutlu ülkesi' çalışanlara kapısını açtı işte aranan meslekler
finlandiya,işçi

Yaşam standartları konusunda tüm ülkeleri geride bırakan Finlandiya, ülkeye taşınıp çalışmak isteyenler için bir duyuruda bulundu. İş gücü sıkıntısı nedeniyle göçmenlere kapısını açmaya hazır olan Finlandiya'dan bir işe alım sorumlusu Saku Tihverainen, ''Ülkeye gelmek için olağanüstü sayıda insana ihtiyacımız olduğu artık yaygın olarak kabul ediliyor'' dedi. Yeni işçilere ihtiyaç duyduklarını dile getiren sorumlu, ''Yaşlanan neslin maliyetini karşılamaya yardımcı olmak için'' çalışana ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Finlandiya, 100 çalışma çağındaki kişi başına 39,2 65 yaş üstü ile, yaşlanan nüfusu açısından yalnızca Japonya'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Newsleens'in haberine göre, durum böyle olunca hükümet de harekete geçti, 5,5 milyonluk ulusun, kamu hizmetlerini sürdürmek ve yaklaşan bir emekli maaşı açığını kapatmak için göç seviyelerini pratik olarak yılda 20.000-30.000'e ikiye katlaması gerektiği konusunda uyardı.

Finlandiya, kağıt üzerinde çok az yolsuzluk, suç ve kirlilik ile yaşam kalitesi, özgürlük ve cinsiyet eşitliği için uluslararası karşılaştırmalarda yüksek puan alan çekici bir ülke olarak yer alıyor. 

Finlandiya Akademisi'nde araştırma görevlisi olan Charles Mathies, işletmelerin ve hükümetin sona yaklaştığını, yaşlanan nüfusun sorun oluşturduğunu söyledi.

İŞTE FİNLANDİYA'DA ARANAN MESLEK GRUPLARI

Mathies, şu anda dördüncü yılında olan ve kısmen yerel işe alım programları yoluyla ülkeyi uluslararası alanda daha çekici hale getirmeyi amaçlayan hükümetin "Yetenek Artışı" programı tarafından danışılan uzmanlardan biri. Ülkeye işçi olarak alınacaklar arasında İspanya'dan sağlık çalışanları, Slovakya'dan metal işçileri ve Rusya, Hindistan ve Güneydoğu Asya'dan BT ve denizcilik uzmanları yer alıyor.

Ayrıca vasıflı işçi sıkıntısıyla karşı karşıya kalan bazı Finli girişimciler, denizaşırı yetenekleri daha iyi bir şekilde toplamak için ortak bir kariyer sitesi oluşturuyor.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...