Tgrt Haber
18 Haziran 2021 11:24

Dünyanın en ünlü aslanı 'Yaralı Yüz' 14 yaşında öldü

Kenya'daki Maasai Mara koruma alanında bulunan, şimdiye kadar birçok belgeselin başrolü olmuş olan aslan öldü. Göz çevresindeki ikonik yara izi nedeniyle 'Yaralı Yüz' olarak tanınan aslan 14 yıllık uzun bir hayat yaşadı.

Dünyanın en ünlü aslanı 'Yaralı Yüz' 14 yaşında öldü
aslan,yaralı yüz,kenya

Ormanların kralı olarak bilinen aslanların en ünlüsü 'Yaralı Yüz' Kenya'daki Maasai Mara koruma alanının en yaşlı üyesi olarak hayatını kaybetti. Sol gözündeki çarpıcı yara izi ve görkemli yelesiyle tanınan aslan, BBC'nin Büyük Kediler Günlüğü de dahil olmak üzere şimdiye kadar birçok belgeselde yer aldı.

Yaralı Yüz, Malaika ve Ashnil taraflarında oldukça dev bir bölgeyi elinde tutuyordu. Dokuz dişi, yavrular ve birkaç genç erkek aslan grubuna liderlik ediyordu. Bölgedeki hakimiyetini 3 erkek kardeşiyle paylaşıyordu. 

Dünyanın en ünlü aslanı 'Yaralı Yüz' 14 yaşında öldü

BİRÇOK TEHLİKEYE MEYDAN OKUMUŞTU

Bu kadar ünlenmesine neden olan sol gözündeki yara izi, 2012 yılında henüz 4 yaşındayken bölgesine yapılan bir baskında olmuştu. Yaralı Yüz, hayatı boyunca birçok tehlikeye meydan okudu hatta bir keresinde sığırlarını koruyan bir kişinin mızrağından kurtuldu.

Dünyanın en ünlü aslanı 'Yaralı Yüz' 14 yaşında öldü

Çoğu erkek aslan, rakipleri tarafından öldürülmeden ya da güçsüzleştirilmeden önce grubun kralı olarak sadece 2 veya 3 yıl yaşayabilir. Ancak, vahşi yaşam fotoğrafçısı George Logan The Guardian'a Yaralı Yüz'ün çok daha uzun süre "zirvede kaldığını" söyledi:

 

"Aslanları dişiler için daha çekici kılan, son derece büyük bir yelesi vardı. Oldukça benzersizdi ve bu çılgın görünümü büyük kişiliğiyle çok uzun süre zirvede kaldı. Onun dünyanın en ünlü aslanı olduğunu söyleyebilirim."

Geçtiğimiz birkaç ay içinde aslan giderek zayıfladı ve sonunda 11 Haziran'da yaşlılığı nedeniyle öldü.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...