Tgrt Haber
21 Kasım 2022 17:00 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 19:38

Lolong'un rekoru kırıldı! Dünyanın en uzun timsahı yetkililerin ağzını açık bıraktı

Filipinler'de bulunan dünyanın en büyük timsahı olarak bilinen 6.2 metre uzunluğundaki Lolong'un rekoru kırıldı. ABD'nin Maine eyaletinden gelen bir ihbara giden yetkililerin dünyanın en büyük timsahını görmeleriyle ağızları açık kaldı.

abd,timsah

Dünyanın en büyük timsahı, 6.2 metre uzunluğundaki Lolong olarak biliniyordu. Filipinler'de yaşayan Lolong'un, 10 Şubat 2013 tarihinde ölmesinin ardından bir daha bu uzunlukta bir timsah ile karşılaşılmadı ta ki ABD'nin Maine eyaletinden gelen habere kadar. Maine eyaletindeki bir gölden ihbar alan yetkililer, neler olduğunu anlamak için bölgede inceleme başlattı.

Yetkililer, göle gittiklerinde bir hayli şaşkınlık yaşadılar. Çünkü gölün orta yerinde duran hayvanın büyüklüğü, dünyanın en uzun timsahı olarak bilinen Lolong'tan da uzundu. Yetkililer, dev timsahı görünce uyutup yanına yaklaşmaya karar verdiler. 

Lolong'un rekoru kırıldı! Dünyanın en uzun timsahı yetkililerin ağzını açık bıraktı

TİMSAHIN UZUNLUĞU 9 METRE

İncelemeyi başlatan yetkililer, o anları bir de kayda aldılar ve incelemeler doğrultusunda timsahın boyunun 9 metre olduğu anlaşıldı. Maine eyaletindeki gölde bulunan timsah, boyunun ölçülmesinin ardından dünyanın en büyük timsahı olarak adını zirveye yazdırdı.

Lolong'un rekoru kırıldı! Dünyanın en uzun timsahı yetkililerin ağzını açık bıraktı

Öte yandan Filinpinler'de bulunan Lolong'un boyu 6.2 metre uzunluğunda, ağırlığı ise 1,075 kilogramdı. Yeni bulunan 9 metre uzunluğundaki timsah ile Lolong'un rekoru kırılmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...