Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2022 17:20 - Güncelleme : 28 May 2022 17:25

Dünyanın en yaşlı köpeği el değiştirdi: Pebbles Guinness Dünya Rekoru kırdı

Dünyanın en yaşlı köpeği olarak bilinen 21 yaşındaki chihuahua TobyKeith, unvanını Pebbles isimli köpeğe kaptırdı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Guiness
Dünyanın en yaşlı köpeği el değiştirdi: Pebbles Guinness Dünya Rekoru kırdı
guiness,rekorlar kitabı,en yaşlı köpek

Guinness Dünya Rekorları'nda her geçen gün bir ilk yaşanıyor. Uzaya kebap gönderenden dünyanın en yaşlı insanına, en kısadan en uzun insanına kadar birçok yarışmacı kayıtlara geçiyor. Bu, insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da yaşanan bir durum.

9 Ocak 2001 yılında doğan TobyKeith, nisan ayında  Guinness tarafından dünyanın en yaşlı köpeği ilan edilerek rekorlar tarihine geçmişti. Ancak TobyKeith’in rekoru çok uzun sürmedi. Zira bir yaş daha büyük Pebbles, rekoru rakibinin elinden aldı.

PEBBLES, EN YAŞLI KÖPEK OLARAK KAYITLARA GEÇTİ                                

Guinness Dünya Rekorları’nda en yaşlı köpek unvanı el değiştirdi. 22 yaşındaki Terier cins Pebbles, başvuru sonrası sertifikayı resmen kaptı.

Dünyanın en yaşlı köpeği el değiştirdi: Pebbles Guinness Dünya Rekoru kırdı

Pebbles’in Rekorlar Kitabı’na girmesi  aslında tesadüf oldu. Bir haber programını takip eden Bobby ve JulieGregory, 21 yaşındaki bir köpeğin rekor kırdığını gördü. Ancak kendi köpeklerinin daha yaşlı olduğunu fark eden ikili, yeni bir başvuru yaparak bu unvanı 21 yaşındaki TobyKeith’in elinden aldı.

2000 yılında Pebbles’i sahiplenen Bobby ve Julie Gregory, o dönemde küçük cins köpek arıyorlardı. Bu süreçte Pebbles’e denk geldiler ve onu sahiplendiler. Genel olarak sakin bir köpek olduğu söylenen Pebbles’in, uyandırıldığı zaman huysuz olduğu söylendi.

Kaynak: Guiness
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...