Tgrt Haber
01 Kasım 2021 17:13

Dünyanın en zenginleri ve ünlülerin bilgileri çalındı! Mücevher mağazasına siber saldırı

Dünyanın en zengin insanlarının alışveriş için sıklıkla tercih ettiği lüks İngiliz mücevher mağazası Graff'ın bilgisayar sistemleri hacklendi. 69 bin gizli belge sızdırılırken zengin ve ünlü binlerce kişinin kişisel bilgileri de çalındı.

Dünyanın en zenginleri ve ünlülerin bilgileri çalındı! Mücevher mağazasına siber saldırı
mücevher,donald trump,alec baldwin,siber saldırı

Donald Trump, Oprah Winfrey, David Beckham, Tom Hanks ve Alec Baldwin gibi pek çok ünlü ismin müşterisi olduğu lüks mücevher firması Graff'a büyük bir sanal soygun gerçekleştirildi. Dailymail'de yer alan habere göre, binlerce milyarderin kişisel bilgileri çalındı. Siber suçlular, 69 bin gizli belgeyi 'karanlık ağ'a sızdırdı. Hackerlar, kişisel bilgilerin yayınlanmaması için on milyonlarca dolar fidya talep ettiler. Bunun yanı sıra Saint Petersburg merkezli  Rus bilgisayar korsanlarından oluşan Conti, Graff'ın ünlü müşterilerinin yaklaşık 11 binini içeren ve yayınlanan bilgilerin, çaldığı dosyaların sadece yüzde birini temsil ettiğini açıkladı.

Dünyanın en zenginleri ve ünlülerin bilgileri çalındı! Mücevher mağazasına siber saldırı

Sızdırılan bilgiler arasında kredi kartı slipleri, faturalar ve makbuzlar bulunduğu belirtilirken, belgelerin ünlü ya da zengin insanları zor durumda bırakacak belgeler olduğu açıklandı. Örneğin, bazı dökümanların gizli aşıklar için hediyeler satın alındığını ve rüşvet olarak verilen mücevher faturalarının bulunduğunu gösterdiği iddia edildi.

 

İngiliz askeri istihbaratında eski bir albay olan Philip Ingram, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Müşteri veri tabanının profili göz önüne alındığında, kesinlikle çok büyük veri sızıntısı. Bu durum,  en üst düzeyde uluslararası kanun yaptırımını çetenin üzerine yıkacak.''

Uzmanlar, siber suçluların Bitcoin gibi izlenemez siber para birimi ya da mücevherlerle ödeme talep edeceğini düşünüyorlar. 

Dünyanın en zenginleri ve ünlülerin bilgileri çalındı! Mücevher mağazasına siber saldırı

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM MAĞDUR: ALEC BALDWIN, TRUMP, TOM HANKS...

Öte yandan Graff’ın önemli müşterileri arasında Formula 1'in varisi Tamara Ecclestone, eski futbolcu Frank Lampard, Hollywood yıldızları Tom Hanks, Samuel L. Jackson ve filminin setinde yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vuran Alec Baldwin de yer alıyor. Conti, ayrıca Oprah Winfrey için iki, Donald  Trump ve Melania Trump için yedi adres yayınlandı.

Ayrıca İngiltere, müşterilerin verilerini güvende tutamayan şirketlere milyonlarca sterlin para cezası uygulayabilen Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), veri ihlalini araştırdığını duyurdu.

Kendinden “Mücevher Kralı” olarak bahseden  83 yaşındaki Laurence Graff tarafından kurulan Londra merkezli şirket ise müşterilerini  kişisel verilerine erişilmiş olabilecekleri dair bilgilendirdiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...