Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2021 23:33

Dünyanın gözü İsviçre'de! ABD ve Çin arasında üst düzey temas

Dünyanın gözü ABD-Çin arasında yapılan görüşmelerde. ABD Başkanı Biden ve Çin Başkanı Şi Cinping'in 9 Eylül’de gerçekleşen görüşmenin ardında İsviçre’nin Zürih kentinde iki ülkeden iki bürokrat bir araya geldi.

Dünyanın gözü İsviçre'de! ABD ve Çin arasında üst düzey temas
ABD,Çin,İsviçre,Zürih,Görüşme

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Cieçı, İsviçre’nin Zürih kentinden bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerde risk yönetimi konusunda ortak çalışılabileceği alanların gündeme geldiği bildirildi.

BIDEN İLE CINPING DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in 9 Eylül'deki görüşmesinde 'iletişim kanallarını açık bırakma' konusunda mutabık kalındı. Bunun ardından Sullivan ve Yang İsviçre'nin Zürih şehrinde bir araya geldi" denildi. Görüşmede Sullivan'ın, uluslar ötesi problemlerin çözümü ve ikili ilişkilerdeki risk yönetimi konusunda ABD ile Çin'in birlikte çalışabileceği alanları gündeme getirdiği ifade edildi.

SİNCAN UYGUR ÖZERK BÖLGESİ İÇİN UYARI

Sullivan'ın, insan hakları, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Hong Kong, Güney Çin Denizi ve Tayvan gibi alanlarda Çin'in eylemlerinden duyulan endişeyi de dile getirdiği belirtildi. Açıklamada "Sullivan, ulusal gücümüze yatırım yapmaya ve müttefiklerimizle çalışmaya devam ederken sorumlu bir rekabet için Çin ile üst düzey görüşmeleri sürdüreceğimizi net bir şekilde dile getirdi" ifadesine yer verildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...