Tgrt Haber
29 Haziran 2018 14:54

Dünyanın ilk klon maymunlarına gözleri gibi bakıyorlar

Çin'de doğdular ve bilim insanları onlara gözleri gibi bakıyor. Öyle ki onlarla ilgili haber yapmak isteyen televizyon ekibinin röntgenleri çekildi. Ekip, maymunların yanına da maske ve eldiven takarak girebildi. Dünyanın ilk klon maymunlarının, daha önce klonlanan hayvanlar ile birlikte Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara çare bulunmasına yardımcı olması bekleniyor.

Dünyanın ilk klon maymunlarına gözleri gibi bakıyorlar
klon maymun,,dünya,

ünyanın ilk klon maymunları olan Zhong Zhong ve Hua Hua artık 7 aylık oldu. Son birkaç aydır kuvözde tutuldular. İnsanlarla temasları en az düzeydeydi. Çinli bilim insanlari klon maymunlara gözleri gibi bakıyor. Ancak araştırma merkezi sonunda maymunlari görüceye çıkarmayı kabul etti. Çinli bir televizyon ekibi özel izinle merkeze girdi. Ekiptekiler maymunlara virüs bulaştırmamaları için koruyucu kıyafet giydi. Maske, eldiven ve şapka taktılar.

Sağlık kontrollerinden geçtiler
NTV'nin haberine göre, grip veya başka bulaşıcı rahatsızlıkları bulunmadığından emin olmak için göğüs röntgenine sokuldular. Sonunda içeri girmeyi başaran ekip, maymunları görüntüledi ve araştırmacılara mikrofon uzattı. Araştırmacılar, Hua Hua‘nın parmağını emmeyi çok sevdiğini, Zhong Zhong‘un ise Hua‘ya sarılmaya bayıldığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...