Tgrt Haber
05 Ekim 2021 17:14

Dünyayı sarsacak iddia! Avrupa testleri doğruluyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un kaynağına ve ne zaman çıktığına dair yeni bulgulara ulaşıldı. Araştırmaya göre hastalık, Çin’in resmi olarak DSÖ’ye bildirdiği tarihten 7 ay önce yayıldı. Ayrıca Avrupa kan örneklerinde Kovid izleri de bu iddiayı doğruluyor.

Dünyayı sarsacak iddia! Avrupa testleri doğruluyor
Covid-19

Covid-19’un kaynağına ve ne zaman ortaya çıktığına dair yeni kanıtlar ortaya çıktı. Çin’in Covid vakalarını resmi olarak açıklamasından 7 ay önce hastalığın yayıldığı ve vakaların üstü örtüldüğü belirlendi. Yapılan araştırmaya göre Çin’in Hubei eyaletinde PCR testlerine ve ilgili sağlık cihazlarına harcanan paranın 2019'da iki katına çıktığını gösteriyor. Wuhan Viroloji Enstitüsü, Wuhan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Hubei CDC, Mayıs 2019'dan itibaren PCR test kitleri için yüksek siparişler verdi.  Ayrıca hastalık Aralık 2019'da DSÖ'ye bildirilmeden önce alınan Avrupa kan örneklerinde Kovid izleri bulundu. 

Dünyayı sarsacak iddia! Avrupa testleri doğruluyor

HARCAMALAR İKİ KATINA ÇIKTI

ABD-Avustralya araştırma kuruluşu olan Internet 2.0'dan araştırmacılar, ilk Covid-19 vakasının bildirilmesine kadar geçen aylarda Çin'deki PCR test kiti siparişlerine ilişkin verileri inceleyerek yeni bir kanıt buldu. Hubei eyaletindeki PCR test kitleri ve cihazlara yapılan harcamanın 2018'de 36,7 milyon Yuan'dan (5.7 milyon dolar) iki katına çıkarak 2019'da 67.4 milyon Yuan'a (10,5 milyon dolar) çıktığını kaydettiler. Satın almaların Mayıs ayında test kitlerine beklenenden daha fazla harcama yapıldı ve harcamalar Temmuz ayında zirveye ulaştı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...