Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2018 17:28

Dünyayı sarsan kadın konuştu!

Rusya Devlet Televizyonu’nun Yulia Skripal’e ait olduğunu iddia ettiği ses kaydını yayımlamasının ardından, babasıyla birlikte zehirlenerek dünya gündemini sallayan kadın konuştu.

Dünyayı sarsan kadın konuştu!
ajan,,casus,,rusya,,haberler

Emekli çifte ajan babası Sergey Skripal ile birlikte İngiltere’de zehirlenerek, Soğuk Savaş’tan bu yana en sert diplomatik iklime neden olan kadın, sonunda İngiliz polisi aracılığıyla bir açıklama yayımladı. 4 Mart’ta Salisbury’de zehirlenmesinin ardından, bir hafta önce komadan uyandığını söyleyen 33 yaşındaki Yulia Skripal, günbegün iyileştiğini ifade etti. Kendisine yardım edenlere teşekkür ederek, bütün bu yaşananların aklını şaşırttığını belirtti. Rusya’nın İngiltere’deki temsilcisi Alexander Yakovenko, Yulia Skripal’in iyileşmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. “Eminim ki, bir gün Yulia Moskova’ya dönecek” diyen Yakovenko, Sergey Skripal’in de sağlığına kavuşmasını umduğunu belirtti.

Ses kaydından sonra...
Bu gelişmenin, Moskova’nın adımından sonra gelmesi dikkat çekti. Rusya Devlet Televizyonu, bugün Yulia Skripal’e ait olduğunu iddia ettiği ses kaydını yayımlamıştı. Doğruluğu kanıtlanmamış ses kaydına göre; Rusya’daki kuzeniyle konuşan Yulia, babasıyla birlikte iyileşme süreci içinde olduklarını ve geri dönülmez hasar almadıklarını ifade etti. İngiltere, Skripal ve kızını zehirleyen sinir gazının Sovyetler Birliği döneminden kalma bir teknolojiyle yapıldığını belirlese de, bu korkunç silahın Rusya’da üretilip üretilmediği henüz kesin değil.

Skripal krizi, 1945-1990 yılları arasındaki Soğuk Savaş’tan bu yana, Moskova’yla Batı’nın yaşadığı en büyük kriz olarak görülüyor. İngiltere’yle birlikte saf tutan Batı devletleri, yaklaşık 150 Rus diplomatı sınır dışı ederken, Rusya da aynı şekilde bu ülkelere karşılık veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...