Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2014 14:46

Düşen Malezya uçağını Ukrayna mı vurdu?

Ukrayna'ya ait Su-25 saldırı uçağı Malezya Havayolları'na ait Boeing tipi uçağın Donetsk üzerinde düştüğü gün "Havadan Havaya" AAM füzeleri ile havaalanından kalktığı, fakat cephanesi olmadan tekrar iniş yaptığı, aynı zamanda pilotun korkmuş bir halde olduğu iddia edildi.

Düşen Malezya uçağını Ukrayna mı vurdu?
ukrayna,uçak,malezya uçak,

"Komsomolskaya Pravda"nın verdiği haberde, hava üssünün gizli tanık olarak gösterdiği kaynağa dayanarak verdiği bilgileri şu şekilde yansıttı:
"Dnepropetrovsk şehrinde Aviatorsk köyünde bulunuyordum. Burası basit bir havalimanı. Orada o zaman savaş uçakları ve helikopterler bulunuyordu. Helikopterler düzenli olarak uçuyor ve bombalıyorlardı, Su-25 saldırı uçağı Luhansk ve Donetsk'i bombaladı. Bu uzun bir süre devam etti. Günün ikinci yarısında Boeing'in düşmesine bir saat kala, havaya 3 saldırı uçağı kalktı. Kesin saati hatırlamıyorum. Uçaklardan biri havadan havaya AAM füzeleriyle donatıldı. Bu Su-25 uçağıydı. Bunu havadan karaya füzeleriyle karıştırmam mümkün değil. Hayır, karıştırmama imkan yok.
UÇAK OLMAMASI GEREKEN YERDE
Onların boyutları ve boyaları birbirinden farklı. Onu tanımak çok kolay. Kısa bir süre sonra, sadece bir uçak döndü, ikisi vurulmuştu. Bana bunun Ukrayna'nın doğusunda yaşandığını söylediler. Sadece füzelerin bulunduğu uçak döndü. Ama füzesiz döndü. Pilot korkmuş bir haldeydi. Pilot uçaktan çıkarken şu cümleyi söyledi: 'Bu o uçak değildi'. Akşam başka bir pilot ona şunu sordu: 'Uçağa ne oldu?' O da şöyle cevap verdi: 'Uçak olmaması gereken zamanda olmaması gereken yerde çıktı."
Kaynak Su-25 pilotunun Boeing'i savaş uçağı sanmış olabileceğini belirterek, "Bu mümkün. Uzun bir mesafe var, o belki net olarak görmemiştir. Bu füzeler hedefini 3-5 kilometreden belirliyorlar. Uçak burnunu havaya kaldırırsa hedefi yakalamak için hiçbir sorun olmaz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...