Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2016 19:27

Efsane boksör Muhammed Ali son yolculuğunda

ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali'nin iki gün sürecek cenaze töreni bugün Lousiville'de kılınan cenaze namazı ile başladı.

Efsane boksör Muhammed Ali son yolculuğunda
muhammed ali, boksör, cenaze töreni, tören,

Muhammed Ali'nin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehri, kent tarihinin en önemli törenlerinden birisini yaşadı. Efsane sporcunun son yolculuğuna uğurlanacağı kentte kusursuz bir tören gerçekleştirilmesi için hazırlıklar tamamdı. Muhammed Ali'nin doğup büyüdüğü evin önü ve adına yapılan "Muhammad Ali Center" efsane boksörün sevenleri tarafından ziyaret edildi. Ünlü sporcu için oluşturulan köşelere sevenleri çiçek ve sevgilerini anlatan mesajlar bıraktı.

Yaklaşık 600 bin nüfuslu kentte gerçekleştirilecek törenler bugün saat 12.00'de (TSİ:19.00) kılınan cenaze namazıyla başladı. Muhammed Ali'nin 1960 yılında ilk profesyonel dövüşünü yaptığı "Freedom Hall"da kılınan namaza 15 bin civarında Müslüman'ın katılması bekleniyordu.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak üzere ABD'ye gitti.

Efsane boksör için ikinci tören ise yarın "KFC Yum! Center"da yapılacak. Bu törene diğer dinlerden temsilciler ile farklı toplum kesimlerinden Muhammed Ali'nin sevenlerinin katılması bekleniyor.

Buradaki törende eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın yanı sıra oyuncu Will Smith, komedyen Billy Crystal ve spor sunucusu Bryant Gumbel'ın da konuşma yapacağı belirtildi. Yarın naaşı Louisville caddelerinde belirlenen güzergahta taşınacak efsane boksör Muhammed Ali, Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...