Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2021 14:39

Ekvador'daki cezaevi isyanında bilanço arttı

Ekvador'un liman kenti Guayaquil'da bulunan, ülkenin en büyük hapishanesi olan Litoral'de çıkan isyanda hayatını kaybedenlerin sayısı 68'e yükseldi.

Ekvador'daki cezaevi isyanında bilanço arttı
ekvador,,hapishane,,cezaevi,,isyan,

Ekvador'un Litoral Hapishanesi'nde silahlı çete üyeleri arasında kavga çıktı. Bir grup mahkumun ateş açmasıyla başlayan kavga bir süre sonra cezaevi isyanına dönüştü. Silah sesleri yükseldikçe bilanço arttı. Olaylarda 68 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi de yaralandı. 

Eylül ayında da benzer bir isyanın yaşandığı hapishaneye giren polis, yüzlerce silah, patlayıcı madde ele geçirdi. Son olayın ardından hapishanede görevlendirilen kolluk güçlerinin sayısı artırıldı.

Guayas Valisi Pablo Arosemena, konuya ilişkin açıklamasında hapishanede 700 mahkumun bulunduğunu söyledi. Devlet Başkanı Guillermo Lasso ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden mahkumların ailelerine başsağlığı diledi.

Ekvador'daki cezaevi isyanında bilanço arttı

EYLÜL AYINDAKİ İSYAN

Litoral Hapishanesi’nde geçtiğimiz eylül ayının sonlarında çıkan isyanda 119 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Ekvador’da hapishane sistemine ilişkin sorunlar gündeme gelmiş, Devlet Başkanı Guillermo Lasso ülkedeki tüm cezaevlerinde olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

OHAL’in bitmesine 2 hafta kalmasına rağmen mahkum ölümlerinin devam ettiği ülkede, son olarak geçtiğimiz ekim ayında aynı cezaevinde 4 mahkum asılmış halde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...