Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Nisan 2016 12:33

Ekvador'daki depremde ölü sayısı 272'ye yükseldi

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 272 kişi yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ekvador'daki depremde ölü sayısı 272'ye yükseldi
Ekvador, deprem, ölü sayısı,

Ekvador'da cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde 272 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Glas, ülkenin 1979'dan bu yana yaşadığı en büyük depremde 2 bin 500'ten fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. 
Depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Manta'yı ziyaret eden Glas, halka güçlü ve birlik içinde olmaları çağrısında bulundu.
Kırsal kesimdeki bazı yerleşim birimleriyle hala iletişim kurulamadığı için ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 
Halk geceyi sokakta geçirdi
Depremin ardından 230'dan fazla artçı şok meydana geldiği için halk ikinci geceyi de sokakta geçirdi. Manta, Portoviejo ve Guayaquil, depremden en fazla etkilenen kentler oldu. Bu kentlerde binlerce eve elektrik ve su verilemiyor. 
Yağma ve hırsızlığın önlenmesi için depremden etkilenen bölgelere takviye asker ve polis gönderildi. 
Cezaevinden 180 mahkum kaçtı
Bu arada Portoviejo yakınlarında yıkılan bir cezaevinden 180 mahkumun kaçtığı kaydedildi.
Depremin ardından Avrupa Birliği'nin yanı sıra aralarında Venezuela, Kolombiya, Peru ve Meksika'nın da bulunduğu çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş, Ekvador'a yardım gönderdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...