Tgrt Haber
08 Kasım 2018 15:12

El Cezire'den bomba Kaşıkçı iddiası: İstanbul'da bulundu

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesini yakından takip eden Katar merkezli El Cezire televizyonu, Suudi Başkonsolosun konutundaki kuyuda hidroflorik asit izleri bulunduğunu öne sürdü.

El Cezire'den bomba Kaşıkçı iddiası: İstanbul'da bulundu
el cezire,,cemal kaşıkçı,

Katar merkezli El Cezire televizyonu, Başsavcılık’taki kaynaklarına dayandırdığı haberde, dünyayı sarsan bir iddia ortaya koydu.

Haberde, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Suudi Başkonsolosun evinde yer alan kuyuda hidroflorik asit izleri bulunduğu öne sürüldü.

El Cezire’nin kaynaklarına göre, Kaşıkçı’nın parçalanmış cesedi, Başkonsolos Muhammed Uteybi’nin konutundaki odalardan birinde asitle eritildi.

Suudi Arabistan'la büyük gerginlik yaşayan Katar'ın dünyaca ünlü televizyon kanalı El Cezire, Riyad yönetiminin Kaşıkçı'nın ailesine kan parası veya tazminat ödeyebileceğini önceki günlerde duyurmuştu. Haberini bir Türk yetkiliye dayandıran kanal, ayrıca İstanbul'a gelen Suudi suikast timinin güvenlik kameralarını bozmaya çalıştığını da aktarmıştı.

2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Washington Post yazarı Kaşıkçı'nın öldüğü kısa sürede ortaya çıkmıştı. Cinayeti günlerce inkar eden Riyad yönetimi, 20 Ekim'in ilk saatlerinde Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kabul etmişti.

Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğu henüz resmen açıklanmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...