Tgrt Haber
17 Ocak 2014 13:26

El-Cezire'den Mısır Başsavcılığı'na tepki

Katar merkezli El-Cezire kanalı, Mısır Başsavcısı Hişam Berakat'ın tutuklu muhabirlere yönelik iddialarına tepki gösterdi.

El-Cezire'den Mısır Başsavcılığı'na tepki
el-cezire'den tepki, el cezire'den mısır başsavcılığına tepki, tutuklu muhabirler,

El-Cezire tarafından yapılan yazılı açıklamada, kanal çalışanları hakkında yapılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Ekibimiz, Kahire'de yüksek gazetecilik standartları ve güvenirlik ilkelerini esas alarak çalıştı" ifadesi kullanıldı. Başsavcı Hişam Berekat tarafından yöneltilen suçlamaların reddedildiği açıklamada, "Başsavcı Berakat'ın uygulaması alışılmışın dışında. Görünen o ki, ortada arkadaşlarımıza karşı ön yargı sözkonusu. Bu da soruşturmanın tarafsızlığını etkiliyor" denildi. Başsavcı Hişam Berekat dün yaptığı açıklamada, El-Cezire İngilizce kanalında görev yapan gazetecileri, "Mısır'ın imajını karalamak amacıyla Müslüman Kardeşler'in ( İhvan) servis ettiği medya materyallarinin El-Cezire'de yayınlanmasını sağlamak ve İhvan'a katılmakla" suçlamıştı.
Mısır güvenlik güçleri, "İhvan mensuplarıyla birlikte Kahire'deki bir otelin iki odasını basın ofisi gibi kullandığı, iç işlerine zarar veren söylenti ve yalan haberleri yetkili mercilerin izni olmadan Katar'daki El-Cezire kanalına servis ettiği" iddiasıyla, 4 kanal çalışanını 30 Aralık'ta gözaltına almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...