Tgrt Haber
01 May 2014 23:23

El Kaide'ye bağlılıklarını ilan ettiler

Cezayir'de arananlar listesinin ilk sırasında yer alan Kanla İmza Atanlar Tugayı lideri Muhtar Bilmuhtar lakaplı Halid Ebu Abbas, El-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'ye bağlılığını ilan etti.

El Kaide'ye bağlılıklarını ilan ettiler
cezayir, kanla imza atanlar tugayı, Bilmuhtar, Halid Ebu Abbas, el kaide, Afrika haberleri, Afrika,

Bilmuhtar tarafından yayımlanan ve bazı internet sitelerinde yer alan açıklamada, "Cihat meydanlarında son dönemde gelişen olayların ışığında, emirimiz Şeyh Eymen ez-Zevahiri'nin yöntemine ve görüşlerine olan güvenimizi teyit etmenin gerekli olduğunu gördük" ifadeleri yer aldı. Bilmuhtar'ın lideri olduğu Kanla İmza Atanlar Tugayı, İlizi kentindeki bir doğalgaz tesisine Ocak 2013'te düzenlenen baskın ve rehine alma olayının sorumluluğunu üstlenmişti. El-Kaide örgütünün Mağrib ülkelerinde faaliyet gösteren kolundan ayrılan Tugay tarafından düzenlenen baskından sonra ordu birliklerinin kurtarma operasyonunda 32 militan öldürülmüş, çoğu yabancı 38 rehine hayatını kaybetmişti. Moritanya basınında, Mali'de faaliyetlerini yürüten Bilmuhtar hakkında, rütbesinin düşürülmesi nedeniyle El-Kaide'den ayrıldığı ve Kanla İmza Atanlar Tugayı'nı kurduğu yönünde haberler yer almıştı. Cezayir'de hakkında verilmiş müebbet hapis cezası bulunan Bilmuhtar, "terör grupları kurmak, silah kaçakçılığı ve ticareti yapmak, adam kaçırmak, adam öldürmek" gibi iddialarla suçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...