Tgrt Haber
09 Aralık 2021 09:29

Elektrikli otomobile şarj fotoğrafı sosyal medyayı böldü

Sosyal medyada gündem olan ve yabancı bir ülkede çekildiği öğrenilen fotoğraf, gören herkesi şaşkına çevirdi. Aracın arka tekerine yerleştirilmiş bir dinamo ile aracın kendi kendine şarj olacağı öne sürülürken bir grup insan ise bunun işe yaramaz bir fikir olduğunu dile getirdi.

Elektrikli otomobile şarj fotoğrafı sosyal medyayı böldü
dinamo,araba,sosyal medya,elektrikli araç

Sosyal medyada yer alan bir araba fotoğrafı, kullanıcıları ikiye böldü. Araba sahibinin kendi kendine elektrik üretmek amacıyla yaptığı belirlenen eylem, kimilerine mantıklı ve geleceğin teknolojisi imajı verdi. Bazı insanlar ise bunun şimdiye kadar uygulanmadığını ve bu sebeple mantıklı olmadığını belirtti.

Sosyal medyayı ikiye bölen fotoğrafta, bir arabanın arka tekerine yerleştirilmiş dinamo görülüyor. Dinamoyu oraya yerleştiren kişinin niyetinin aracı şarj etmek olduğunu savunan sosyal medya kullanıcıları, bu yöntemle kendi enerjisini üreten araçların tasarlanabileceğini öne sürdü.

Elektrikli otomobile şarj fotoğrafı sosyal medyayı böldü
Dinamo, hareket enerjisini içindeki mıknatıs ve bobin sayesinde elektrik enerjisine dönüştüren bir araçtır.

"BUGÜNE KADAR NASIL DÜŞÜNEMEDİLER?"

Fotoğraftaki aracın Chevy Bolt'a ait olduğu ve Bolt'un  aracının arka tekerine bir dinamo yerleştirerek araç hareket ederken arabasının şarj olabilmesini sağlayan bir sistem geliştirdiği öğrenildi.

Dünya basınında ise Bolt'un yaptığı 'mnatıklı' olarak nitlendirildi. Elektrikli araç üreticilerinin bugüne kadar bunu düşünememesine anlam verilemediği belirtilen haberde, dinamo sistemi sayesinde artık şarj istasyonlarına gerek kalmayacağı da ifade edildi.

Elektrikli otomobile şarj fotoğrafı sosyal medyayı böldü
Dinamonun temel çalışma prensibi manyetik akı değişimiyle oluşur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...