Tgrt Haber
18 Aralık 2018 15:48

Elindeki kesik yüzünden 8 parmağını kaybediyordu

Çin’in Hubei kentinde yaşayan bir kadın, elindeki ufak kesik sonrası oluşan ve yayılan kangren nedeniyle 8 parmağını birden kaybediyordu.

Elindeki kesik yüzünden 8 parmağını kaybediyordu
çin,,kangren,,kangren nedir,,kangren nasıl oluşur,

Ev ödevini yaptığı sırada elinde oluşan küçük yara, soyadının Zang olduğu öğrenilen 53 yaşındaki kadın için kabusa dönüştü.

Çin'in Hubei kentinde yaşayan Zang, elinde oluşan yaranın oldukça küçük olmasından ötürü fazla önemsemedi ve normal bir yara gibi iyileşmesini bekledi.

2 GÜNDE PARMAKLARI ÇÜRÜDÜ
Zang, yaklaşık 2 gün sonra yaranın etrafını saran ve giderek diğer parmaklarına yayılan bir morarma fark etti.

Daha sonra yaranın çevresindeki morluğun, sol elindeki başparmağı ve sağ elindeki serçe parmağı dışındaki tüm parmaklarına yayılması üzerine doktora giden Çinli kadın, morlukların ve çürümenin oluştuğu 8 el parmağında birden kangren meydana geldiğini öğrendi.

Elindeki kesik yüzünden 8 parmağını kaybediyordu

TEDAVİ SONUÇ VERDİ
Parmaklarının siyah renge bürünmesinin yanı sıra, Zang'ın ellerinde yoğun kaşıntı, kuruluk, hissizlik oluştuğu belirtildi.

Neyse ki hastanede yapılan tedavinin ardından Zang'ın ellerinde oluşan belirtiler ortadan kaldırılarak iyileşmesi sağlandı.

Elindeki kesik yüzünden 8 parmağını kaybediyordu

MORLUKLAR KANGRENE NEDEN OLABİLİR
Doktorlar, bu tip benzeri belirtilerin görülmesi halinde, acilen tıbbı yardım istenmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

KANGREN NASIL OLUŞUR?
Kangren hastalığı, genellikle yaralanma veya enfeksiyon sonucunda bir uzuva veya organa yeterli miktarda kan akışının sağlanamamasıyla oluşmaktadır.

Çoğunlukla el ve ayak parmaklarında ve diğer uzuvları etkilediğini bilinen kangren, vücudun içerisinde de meydana gelerek, organlara ve kaslara zarar verebilmekte.

Elindeki kesik yüzünden 8 parmağını kaybediyordu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...