Tgrt Haber
20 May 2022 12:26 - Güncelleme : 20 May 2022 12:33

‘Elon Musk’tan taciz’ iddiası ortalığı karıştırdı: Susması için 250 bin dolar verdi! 6 kadından daha suç duyurusu

Dünyanın en zenginleri listesinde uzun süre ilk sırada yer alan Tesla otomobillerinin kurucu ismi Elon Musk hakkında ortaya atılan taciz iddiası gündemi sarstı. 2018 yılında bir uçuş görevlisini taciz ettiği öne sürülen Musk’ın mağdur kadına sus payı olarak 250 bin dolar ödediği iddia edildi.

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Musk'ın Insider'e bir de e-posta gönderdiği iddia edildi.
elon musk,taciz
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Musk'ın Insider'e bir de e-posta gönderdiği iddia edildi.

Dünyanın en zengin insanları arasında gösterilen Elon Musk hakkındagündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. 2018 yılında bir uçuş görevlisini taciz ettiği iddia edilen ABD’li iş insanının, şikayetçi olmaması için genç kadına 250 bin dolar ödediği öne sürüldü.

Insider'ın haberine göre, uçuş görevlisinin arkadaşına Musk'ın 2016'da Londra'ya bir uçuş sırasında özel kabininde kendisine cinsel ilişki teklif ettiğini söyledi. Kaynağını gizli belge ve e-postalara dayandırdığı haber için uçuş görevlisinin konuşmayı reddettiğini belirten Insider, tacize uğrayan kişinin arkadaşıyla iletişine geçildiğini iddia etti.

250 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA ANLAŞMA İMZALADI

Arkadaşı açıklamasında, "Musk, ona masaj yapmasını teklif etmiş. Daha sonrasında kendisinin çalışma saatlerinde de azalma olduğunu fark ettim." İfadelerini kullanırken uçuş görevlisinin SpaceX'in insan kaynakları departmanına 2018'de şikayette bulunduğunu ve görevlinin 250 bin dolarlık kıdem tazminatı karşılığında Musk veya işletmeleri hakkında dava açmamak ve bilgileri ifşa etmemek için anlaşma imzaladığını da öne sürdü.

MUSK'TAN JET HIZINDA AÇIKLAMA

İddiaların küresel çapta büyük yankı uyandırmasının ardından kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Elon Musk, "Bana yönelik saldırılara siyasi bir mercekten bakılmalıdır, bu onların standart (alçak) oyunu. Ancak hiçbir şey beni iyi bir gelecek ve özgür konuşma hakkınız için savaşmaktan alıkoyamaz." İfadelerini kullandı.

‘Elon Musk’tan taciz’ iddiası ortalığı karıştırdı: Susması için 250 bin dolar verdi! 6 kadından daha suç duyurusu

Ardından Insider, Elon Musk’ın kendilerine bir e-posta gönderdiğini ve “politik olarak motive edilmiş hikaye, bu hikaye bundan çok daha fazlası" dediğini öne sürdü.

6 KADINDAN DAHA SUÇ DUYURUSU

Forbes'in haberinde ise, SpaceX’in bünyesinde masaj terapisti istihdam edildiği ve bazı çalışanlara masaj hizmeti sunulduğu belirtildi. Daha önce alenen cinsel tacizle suçlanmayan Musk’ın şirketi SpaceX’te 4 eski stajyer, şirket sınırları içinde cinsel tacizle karşılaştıklarını iddia etmişti.

Öte yandan Tesla çalışanı 6 kadının da şirkette "yaygın cinsel tacize" maruz kaldıklarının iddia ederek dava açtıkları iddia edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...