Tgrt Haber
19 May 2021 15:48

Elon Musk’ı taklit ederek milyonlar kazanıyorlar

Bir rapora göre, kripto para dolandırıcıları Musk gibi birçok ünlüyü taklit ederek 80 milyon dolar vurgun yaptı.

Elon Musk’ı taklit ederek milyonlar kazanıyorlar
elon musk,,dolandırıcı,

Elon Musk kripto para borsasına neredeyse her gün etki ederken onun ismini kullanan dolandırıcılar milyonlar kazanıyor. Amerika Birleşik Devletleri tüketici koruma yetkilileri, son altı ayda bu dolandırıcıların 2 milyondan fazla kazandığını açıkladı.

Kripto paralara ilişkin her gün yeni bir olay yaşanıyor. Elon Musk'ın tweerleri kripto para borsasını dalgalandırıyor.

Farklı sanal para platformlarının ise güvenlik açıkları gündeme düşüyor. Yeni bir gelişmeyle sanal paralar yeniden tartışmanın odak noktası haline geldi.

DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA

ABD tüketici koruma yetkilileri, birçok dolandırıcının Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ı taklit ettiğini söyledi.

Binance hesabının hacklenmesi üzerine 1 milyon TL çalındı.

TOPLAM VURGUN 80 MİLYON DOLARI AŞTI

Bitcoin ve dogecoin gibi dijital para birimlerinin büyük bir destekçisi olan Elon Musk, kendini  “dogefather” ilan etti.

REKOR SEVİYELERE YÜKSELDİ

ABD Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) göre, kripto dolandırıcılığı Ekim ayından bu yana rekor seviyelere yükseldi.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ ARASINDA

Elon Musk dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos üst üste dördüncü kez listenin zirvesinde yer alırken, Tesla CEO’su Elon Musk, geçen yıl yer aldığı 31. sıradan ikinci sıraya yükseldi. 

PROFİL RESİMLERİNİ KOPYALIYOR

Dolandırıcılar, ünlülerin profil resimlerini kopyalıyor. Ayrıca ünlü hesapların kullanıcı adlarına çok benzer kullanıcı adlarını seçerek Twitter’da ünlüleri taklit ediyor. Yatırımcıların gönderdiği kripto para birimini ”çoğaltma” sözü veriyorlar. Fakat verdikleri sözü tutmak yerine parayı cebe indiriyorlar. 

2 MİLYONU AŞTI

Daha sonra ise dolandırıcılar, mesajlarının Twitter’da öne çıkması için ünlülerin popüler tweetlerine yanıtlar gönderiyor. FTC, bu yöntemlerle sadece Elon Musk taklitçilerinin Ekimden beri 2 milyon dolardan fazla para kazandığını belirtti. Bunun dışında bu şekildeki kayıpların toplam miktarı ise 80 milyon doların üzerinde. 

DİĞER İSİMLERİ DE KULLANIYORLAR

Bazen de dolandırıcılar ünlüleri taklit etmek yerine profillerini hackliyorlar. Sadece Elon Musk'ı değil, Joe Biden, Barack Obama ve Kanye West'de dolandırıcıların hedefindeydi.

FTC, suçluların çevrimiçi flört dolandırıcılığı ve hükümet yetkililerinin kimliğine bürünerek de para kazandığını söyledi. Araştırmaya göre, 20 ila 49 yaş arasındaki insanların birbirine bağlanma olasılığı, ileri yaş gruplarına göre beş kat daha fazla.

FTC, insanların kripto para dolandırıcılarından korunması için yönerge hazırladı. Dolandırıcıların kullandığı yaygın yöntemleri açıkladı. Buna göre, dolandırıcılar genellikle ayrıntılar veya açıklamalar olmadan büyük iddialar ortaya atıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...