Tgrt Haber
20 Aralık 2021 08:24

ABD’li 3 emekli generalden uyarı: Ordu 2024’te darbe yapabilir

ABD ordusunda görev yapmış üç emekli general, 2024 yılında yapılacak seçimlerde olası darbe ve iç savaş uyarısı yapan bir yazı kaleme aldı. Emir komuta zincirindeki bozulmaya yaşandığını belirten üç emekli generalin yazısı Washington Post gazetesinde yayınlandı.

ABD’li 3 emekli generalden uyarı: Ordu 2024’te darbe yapabilir
abd,darbe,2024 seçim,joe biden,donald trump,kongre baskını

ABD ordusunda görev yapmış üç emekli generalin, 2024 yılında yapılacak seçimlerde olası darbe ve iç savaş uyarısı yapan yazısına Amerikan Washington Post Gazetesi’nde yer verildi.

6 Ocak 2021’de gerçekleşen Kongre baskınının birinci yıl dönümüne haftalar kala, ABD ordusu içindeki partizanlaşmaya ve emir komuta zincirinin her geçen gün bozulduğuna işaret eden emekli Tümgeneral Antonio M. Taguba, emekli Tümgeneral Paul D. Eaton ve emekli Tuğgeneral Steven M. Anderson’ın birlikte kaleme aldıkları yazıda, 2024 seçimlerinin olası sonuçlarına göre, bu durumun askeri bir darbeyle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

EMEKLİ AMİRALLER BİLDİRİSİ

Gaziler ve aktif görevde olan askerlerin Kongre baskınına katılanlar arasında rol aldığını belirten üç emekli general, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçimlerden sonra seçimin meşruiyetini sorgulayan tezlerine 124 emekli askeri yetkilinin destek veren bir bildiriye imza attıklarını hatırlattı.

ABD’li 3 emekli generalden uyarı: Ordu 2024’te darbe yapabilir

ADB’DE İÇ SAVAŞ İDDİASI

Yazıda, emir komuta zincirinde yaşanan bozulmaya Beyaz Saray’ın askerlere aşı yapılmasına yönelik talimatına karşı Oklahoma Ulusal Muhafızlar Komutanı Tuğgeneral Thomas Mancino’nun“Emri, Başkan’dan (Biden) değil (Cumhuriyetçi Parti’li) eyalet valisinden alırım” ifadelerini kullanması da örnek gösterildi.

Şu anki Başkan Joe Biden ile Donald Trump veya bir başka isim arasında 2024 yılında yaşanacak tartışmalı bir seçimin orduda bölünmeye, darbe girişimine ve daha sonra ise iç savaşa gidecek bir zincirleme reaksiyona neden olabileceği üç emekli asker tarafından kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...