Tgrt Haber
29 Mart 2014 21:47

En güçlü aday geri çekildi

Ukrayna'da, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine 2 ay kala, en güçlü adaylardan biri olarak görülen Vitaliy Klçiko, seçimlerde aday olmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

En güçlü aday geri çekildi
ukrayna, Devlet Başkanlığı seçimleari, Vitaliy Kliciko, Avrupa haberleri, Avrupa,

Kliçko, partisinin kurultayında yaptığı açıklamada, devlet başkanlığı seçiminin, toplumu ayrıştıran değil, birleştiren bir süreç olması gerektiğini belirtti. Devlet başkanı adayının, halkın büyük ilgi gösterdiği bir kişi olması gerektiğini ifade eden Kliçko, Petr Poroşenko'nun bu özelliğe sahip olduğunu söyledi. Kliçko, bu nedenle devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını ve Poroşenko'nun adaylığını destekleyeceğini bildirdi. Ülkedeki diğer demokratik güçleri de Poroşenko'nun adaylığını desteklemeye davet eden Kliçko, bunun sadece toplumu birleştirmekle kalmayacağını, zorlu bir dönemde ülke bütçesinin de önemli ölçüde tasarruf etmesine katkı sağlayacağını savundu. Kliçko, devlet başkanlığı adaylığından vazgeçmesine karşın, Kiev Belediye Başkanlığı için aday olma kararı aldığını kaydetti. Konuşmasının ardından Kliçko, destek verdiği, Ukrayna'nın en zengin işadamlarından biri olan Poroşenko ile el sıkıştı ve "Birlik Deklerasyonu"na imza attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...