Tgrt Haber
19 Haziran 2021 11:04

En uzun süreli Kovid-19 hastası hayatını kaybetti

İngiltere'de 49 yaşındaki Jason Kelk, geçtiğimiz yıl 31 Mart'ta koronavirüs teşhisiyle hastaneye yatırıldı. Kelk, en uzun süreli Kovid-19 hastası olarak kayıtlara geçti. Fakat mücadelesinde başarısız oldu.

En uzun süreli Kovid-19 hastası hayatını kaybetti
koronavirüs,kovid 19,ingiltere

Şimdilerde Delta varyasyonuyla mücadele eden İngiltere'de Jason Kelk isimli adam, geçtiğimiz yıl 31 Mart'ta hastaneye kaldırıldı. Tip 2 diyabet ve astım hastası olan Kelk, hastaneye yatırıldıktan 3 gün sonra yoğun bakıma alındı. Durumu giderek kötüleşen Kelk, zamanla mide sorunlarıyla da boğuşmaya başladı ve serumla beslenmek zorunda kaldı.

Geçen yıldan bu zamana durumu stabil bir şekilde ilerlerken 2021 yılının Mart ayında 15 gün solunum cihazına bağlı kalmadan hayatını sürdürdü. Ailesini umutlandıran bu gelişmeyle beraber haftada bir hastanenin bahçesine çıkarak vakit geçirebildi.

14,5 AY KORONAYLA MÜCADELE ETTİ

Fakat bu umut fazla uzun sürmedi ve Kelk'in durumu yeniden kötüleşince yoğun bakıma kaldırıldı. Kelk, bu sıralarda ise ümidinin kalmadığını şu sözlerle dile getirdi:

''Umudumu kaybettim, çünkü şu anda üzerinde çalıştığım hedef çok uzak görünüyor.'' 

Jason Kelk, Mayıs ayının başında ise iki ayrı enfeksiyon daha kaptı ve 14,5 ay boyunca mücadele ettiği koronavirüse yenilerek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

En uzun süreli Kovid-19 hastası hayatını kaybetti

''O ÇOK CESURDU''

The Mirror'ın haberine göre, Kelk'in hayatını kaybetmesinin ardından 20 yıllık eşi Sue, duygularını şu sözlerle anlattı:

''Çok huzurluydu. Bu hastalık çok sayıda insanı çaresiz bırakıyor. İnsanlar, Jason Kelk'in cesur olmadığını düşünebilir ama o çok cesaretliydi. Ben gerçek çok cesur olduğunu düşünüyorum. Kelk, asla gerçekten iyileşemedi. Bu yüzden her şeyin sona ermesini istedi. Antibiyotikler işe yaramıştı ama ruhunu kaybetmeye balşamıştı.''

Sue, Jason'ın öldüğünde yanında annesi, babası ve kız kardeşinin olduğunu söyledi.

 

 

Jason Kelk, geride beş üvey çocuk ve sekiz torun bıraktı (ikisi geçen yıl doğdu ama hiç tanışmadı) ve bir tane daha yolda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...