Tgrt Haber
01 Ocak 2014 09:40

Enbar'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Irak'ta bir milletvekilinin cumartesi günü kanlı baskınla gözaltına alınmasının ardından meydana gelen çatışmalar nedeniyle Enbar kentinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Enbar'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
ırak, enbar, sokağa çıkma yasağı kaldırıldı,

Irak'ta bir milletvekilinin cumartesi günü kanlı baskınla gözaltına alınmasının ardından meydana gelen çatışmalar nedeniyle Enbar kentinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi. Enbar Valisi Ahmed Halef ed-Delimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ordu güçlerinin, yargı tarafından aranan terörist grupları ele geçirmek için başlattığı operasyonlar kapsamında cumartesi günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün itibariyle kaldırıldı" dedi. Delimi, kentte hayatın normale dönmesi için esnaftan dükkanlarını açmasını istedi.
Maliki karşıtı protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen Milletvekili Ahmed el-Alvani, cumartesi sabahı Enbar ilinin merkezi Ramadi'deki evine yapılan kanlı baskınla gözaltına alınmış, çıkan çatışmada Alvani'nin kardeşi ile 5 koruması öldürülmüştü. Olay sonrasında orduya bağlı çok sayıda askeri birlik bölgede konuşlanmış ve artan gerilim nedeniyle Enbar'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...