Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2018 13:54

Endonezya'da bilanço artıyor... Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var!

Endonezya'da, Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide ölü sayısının 222'ye yükseldiği bildirildi. Felakette yüzlerce yaralı var.

Endonezya'da bilanço artıyor... Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var!
endonezya,,doğal afet,,tsunami,

Ulusal Afet Yönetim Ajansı'ndan yapılan açıklamada Sumatra ve Cava Adası arasında yer alan Sunda Boğazı'ndaki tsunamide, ölü sayısının 222'ye yükseldiği açıklandı. Tsunami felaketinde yüzlerce yaralı var.

Yüzlerce yaralının ve onlarca kayıp kişinin olduğu bilgisini paylaşan yetkililer, Pandenglang bölgesindeki Banten'in, tsunamiden en çok etkilenen yer olduğunu belirtirken, bölge genelinde 430 ev ve 9 otelin yanı sıra 10 teknenin zarar gördüğü bilgisine ulaştıklarını kaydetti.

VOLKANİK PATLAMA SONRASI SU ALTINDA TOPRAK KAYMASI

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) ise halka, boğaz etrafındaki kıyı şeridinde faaliyette bulunulmaması uyarısı yaptı.
BMKG ayrıca, bölgedeki Anak Krakatau (Krakatau'nun Çocuğu) Yanardağı'nda dün gece meydana gelen volkanik patlama sonrası su altında oluşan toprak kaymasının tsunamiye neden olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...