Tgrt Haber
04 Temmuz 2021 23:27

Endonezya'da kabus! Oksijen stokları bitti: 33 ölü

Endonezya kabusu yaşıyor. Koronavirüs enfeksiyonunu şiddetli bir şekilde geçiren 33 koronavirüs hastası sıvı oksijenin bitmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Endonezya'da kabus! Oksijen stokları bitti: 33 ölü
Endonezya,Kovid-19,Vaka sayısı

Yogyakarta şehrinde bulunan Dr. Sardjito Hastanesi sözcüsü Banu Hermawan, tedarikçilerden kaynaklanan gecikmeler nedeniyle sıvı oksijenin bitmesi sonucu Kovid-19 enfeksiyonunu şiddetli geçiren 33 hastanın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Sözcü Hermawan, şehrin en büyük hastanesindeki oksijen kıtlığının, durumu kötüleşen Kovid-19 hastalarının sayısının artmasından kaynaklandığını ifade etti.

Endonezya'da kabus! Oksijen stokları bitti: 33 ölü

ABD'DEN ENDONEZYA'YA AŞI BAĞIŞI

ABD'den yapılan açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi'nin bugün telefonda görüştüklerini aktardı. Sullivan'ın görüşmede, artan Kovid-19 vakaları nedeniyle zor günler yaşayan Endonezya halkına desteğini dile getirdiğini belirten Horne, "Sullivan, ABD'nin Endonezya'ya 4 milyon doz Moderna aşısı bağışlayacağını ve bu dozların en kısa sürede COVAX aracılığı ile sevk edileceğini söyledi." ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...