Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 11:25 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 11:53

Enerji krizinin vurduğu İsveç'te acil durum ilan edildi: Şimdiden odun ve mum stoku yapın

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa'nın genelinde yaşanan enerji krizi İsviçre'ye de sıçradı. Ülkede kışa hazırlık için mum ve odun stoklama çağrısı yapılırken halk hükümeti önlem almamakla suçladı.

Enerji krizinin vurduğu İsveç'te acil durum ilan edildi: Şimdiden odun ve mum stoku yapın
İsveç,Enerji,Rusya,Ukrayna

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle başlayan yaptırım savaşları Avrupa'yı enerji krizine sürükledi. Rusya'nın yaptırımlara karşı bakım bahanesini kullanarak doğal gaz kısıtlaması getirmesi Avrupa'yı şimdiden soğuk geçecek kış günlerinin hesaplarını yapmaya itti. 

Geçtiğimiz günlerde Almanya'da elektrik kesintisi sırasında ihtiyaç duyulacaklar listesi yapılmış, mum, giysi ve kamp ocağı gibi malzemelerin hazır halde bulundurulması gerektiği belirtilmişti. Benzer bir haber İsviçre'den geldi. Ülkedeki Federal Elektrik Komisyonu Başkanı Werner Luginbühl, halktan mum ve odun stoklamasını istedi.

'ELEKTRİK KESİNTİLERİNE HAZIRLIKLI OLUN'

İsviçre basınında yer alan haberlerde, Luginbühl, "Halk, en kötü durumda bu kış geçici elektrik kesintileri beklemeli. Herkes, birkaç saat süren bir elektrik kesintisi durumunda ne yapacağını düşünmeli." dedi.

"EVDE YETERİNCE MUM OLMASI KESİNLİKLE TAVSİYE EDİLİR"

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır olunması gerektiğini vurgulayan ve böyle bir durumun "yönetilebilir" olduğunu dile getiren Luginbühl, şöyle konuştu:

"Evde yeterince mum olması kesinlikle tavsiye edilir. Odun sobası olanlar, yeterli miktarda yakacak odunları olduğundan da emin olmalı." Luginbühl, son aylardaki durumun, arz güvenliği konusuna daha kararlı bir şekilde yaklaşmaları gerektiğinin bir işareti olduğunu sözlerine ekledi.

'TASARRUF YAPIN'

Basel merkezli çevre kuruluşu Pro Natura'dan Stella Jegher ise hükümeti elektrik tasarrufu için "hiçbir çaba göstermemekle" suçladı.

"Büyük miktarda enerji harcıyoruz." diyen Jegher, "Sadece günlük tüketimde, sanayi, iş dünyası ve özel haneler, elektriğin yaklaşık üçte birinden tasarruf edebilir." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...