Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2021 10:12

Erdoğan-Biden görüşmesinde kitap detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki zirvede Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında yaptıkları belirtilen kitabın masada bulunması dikkat çekti.

Erdoğan-Biden görüşmesinde kitap detayı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,abd başkanı biden,kitap,nato zirvesi,NATO

Kritik NATO Zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı zirveye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’da eşlik etti. Zirve kapsamında temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet ve hükümet başkanları ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesi kapsamında YPG/PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine karşılık yapılan operasyonları anlattı. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ın yanı sıra İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" isimli kitabı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Biden ile yaptığı baş başa görüşme sırasında kitabın masada bulunması da dikkati çekti.

KİTABIN İÇERİSİNDE NELER VAR?

Üç bölümden oluşan ve İngilizce hazırlanan “Türkiye’nin Terörizmle Mücadelesi” kitabı YPG/PKK, FETÖ ile DEAŞ olmak yapılan mücadeleyi anlatıyor. Teröristlerin saldırılarına hedef olan Türkiye’nin tehditleri ortadan kaldırmak için yürüttüğü mücadele anlatılırken, Türkiye’nin müttefik ülkelerden beklentileri de vurgulanıyor.

BELGELERİYLE YPG/PKK BAĞLANTISI

YPG/PKK terörünün tarihinin anlatıldığı bölümde, bu terör örgütünün Türkiye'de ve Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılara yer veriliyor. YPG/PKK’nın Suriye’de Kürtlere uyguladığı katliamları ve yağmaları anlatan kitapta çocukları zorla kaçırıp silah altına alması da belirtiliyor.  Uluslararası raporlara dayandırılan belgelerle YPG/PKK bağlantısına dikkat çekilen kitapta, Batı'nın YPG/PKK'ya desteği de anlatılıyor.

FETÖ DÜNYAYA TEHDİT

FETÖ’nün terör örgütü olduğunun anlatıldığı bölümde ise kumpas ve suikastlara dikkat çekildi. Yasadışı dinlemelerden şantaj ve tehdit faaliyetlerine kadar kanlı örgütün suçlarından örnekler aktarılıyor. FETÖ'nün en büyük terör saldırısı olan 15 Temmuz darbe girişimine de detaylarıyla yer verilen kitapta, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin uluslararası hukuk açısından gerekliliği vurgulanıyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ’LA MÜCADELE

Terör örgütü DEAŞ’ın saldırılarında en fazla zarar gören ülkenin Türkiye olduğu belirtilen kitapta Türkiye'nin, sınırları içinde ve dışında gerçekleştirdiği etkin mücadele ile bu terör örgütünün belini nasıl kırdığı anlatılıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...