Tgrt Haber
16 Ekim 2021 16:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel arasında gülümseten diyalog: Hayat işte...

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği veda ziyaretinin ardından yapılan basın toplantısında, ikili arasında gülümseten bir diyalog yaşandı. Basın mensuplarının sorusu üzerine koalisyon ortaklarından memnun olduğunu söyleyen Merkel'in bu cevabına Erdoğan, "Siz bana zaman zaman gelip yaşadığınız sorunları anlatıyordunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel arasında gülümseten diyalog: Hayat işte...
erdoğan,merkel,huber köşkü,basın toplantısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 yıldır Başbakan olsuğu siyasi hayatına son noktayı koyarken Huber Köşkü'ne veda ziyareti gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. 

Görüşmeye başlamadan önce Erdoğan ile golf aracına binen Merkel, köşkün sahil kısmındaki alana geldi. Türkiye ve Almanya bayrağının yanında duran iki lider, burada bekleyen yerli ve yabancı çok sayıda gazeteciyi selamladı. Daha sonra iki lider, siyasi görüşme için buradan ayrılarak İstanbul Boğazı manzaralı balkona gitti. Burada Erdoğan, İstanbul Boğazı'nı Merkel'e anlattıktan sonra ikili görüşme gerçekleşti.

Görüşmenin ardından ikili, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Birbirlerine gösterdikleri yaklaşım sebebiyle iki taraf da karşılıklı teşekkürlerini sunarken Merkel'e yöneltilen soru, liderler arasında gülümseten bir diyalog yaşattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel arasında gülümseten diyalog: Hayat işte...
Erdoğan ile Merkel Huber Köşkü'nde gazetecilerin sorularını cevaplıyor.

"NOT VERMEK İÇİN BURADA DEĞİLİZ"

Bir gazetecinin, Merkel'in uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalıştığını hatırlatarak kendisini bir siyasetçi olarak değerlendirmesini istemesi üzerine Merkel, birbirlerine not vermek için burada bulunmadıklarının altını çizdi. Ancak Türkiye'de gelişme açısından büyük mesafe katedildiğini de söyleyen Merkel, "Ekonomik sorunlara rağmen standartların ne kadar yükseldiğini de görebiliyorum. Türkiye bizim için önemli bir partner. Ben tabi ki insan hakları konusunda, bireysel özgürlükler konusunda eleştirdim her zaman. Tabi ki çözüm aradık, farklı bakış açılarımız olabilir ama birbirimize bağlıyız. Her zaman ortak çıkarlarımız var. Bunu sonraki hükümet de böyle görecektir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel arasında gülümseten diyalog: Hayat işte...
Merkel Almanya'da Başkanlık Sistemi düşünmediklerini söyledi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİYLE KOALİSYONDAN KURTULDUK"

Bunun üzerine söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'in görev süresi olan 16 yılın kısa bir süre olmadığını, kendi hükümeti döneminde birçok liderle çalıştığını ve Şansölye'nin Almanya idaresinde başarılı bir sürece imza attığını belirtti. Bu süreçte Almanya-Türkiye ilişkilerinin çok daha farklı bir boyuta ulaşabileceğini ancak koalisyon hükümetlerinin işi zorlaştırdığını ifade eden Erdoğan, "Biz Başkanlık Sistemi'ne geçmemizle birlikte koalisyonlardan kurtulduk. Temennimiz odur ki yeni yönetimle başarılı süreci aynen devam ettiririz. Almanya'da ciddi manada bir Türk potansiyeli var. Bizler de onlar orada mutlu oldukça, Türkiye-Almanya arasında mutluluğu yaşamak istiyoruz. 50 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel arasında gülümseten diyalog: Hayat işte...

"DOĞRUDUR, HAYAT BÖYLE..."

Bunun üzerine Angela Merkel, koalisyon ortaklarıyla bir sorun yaşamadığını ve Almanya'da Başkanlık Sistemi düşünmediklerini ifade edince Erdoğan, "Siz bana zaman zaman gelip yaşadığınız sorunları anlatıyordunuz." dedi. Bu diyalog üzerine ikilinin ve basın mensuplarının gülüşmelerinin ardından Merkel, "Doğrudur, hayat böyle..." cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...